Drožďová nátierka s tofu

Autor receptu: lucylee

Tento recept je z knihy od Romana Uhrína.

Suroviny

Postup

  1. Na vode si podusíme nakrájanú cibuľu.
  2. V osobitnom hrnci podusíme na oleji droždie a pridáme horčicu, koreniny a sójovú omáčku. Ja som použila sójovú omáčku shoyu, kde nie sú nijaké aditíva, ale môže sa použiť aj iný zdravý druh.
  3. Tofu si nastrúhame na strúhadle, cesnak prelisujeme.
  4. Všetko spolu zmiešame a zmixujeme, podľa chuti môžeme ešte pridať olej a dochutíme citrónovou sťavou, korením, chilli, kto má ako rád. Natierame na celozrnný chlieb a posypeme bylinkami.
  5. Podávame so zeleninovým šalátom a ozdobíme sojolkou (sójová tatárska omáčka) a kolieskami citrónu.