Domáce cestoviny
Drevorubačské trhance (fotorecept)
Autor receptu: redakcia
Sýte jedlo z domácich cestovín a pečených zemiakov so slaninou a cibuľou, ktoré chutí dokonale.
6 porcií |
30 minút príprava |
40 minút na 200 °C |
Postup
- Múku nasypeme do misy, pridáme asi 1 ČL soli, zalejeme vlažnou vodou. Dobre premiesime a vypracujeme hladké, nelepivé cesto.
- Cesto rozdelíme na menšie kúsky, ktoré rozvaľkáme.
- Potom nerovnomerne natrháme, vytvoríme tak trhance.
- Vo väčšom hrnci uvaríme vodu s 1 ČL soli a keď začne vrieť, pridáme do nej natrhané cesto. Varíme asi 2 minúty.
- Ošúpané zemiaky nakrájame na
menšie kocky. Pekáč potrieme 1/2 PL masti, rozložíme zemiaky a osolíme podľa chuti. Pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C asi
40 minút. Slaninu nakrájame na menšie kocky a opražíme spolu s 1/2 PL masti dochrumkava. Na 1 PL masti opražíme nahrubo nakrájanú cibuľu.
- K uvareným cestovinám pridáme upečené zemiaky, opraženú slaninu a cibuľu, premiešame a podávame.