Dong Po bocik moderna verzia

Autor receptu: 2010

V modernej sme pouzili menej mastny a pripravu sme zjednodusili a pouzili "master stock" zo Sanghajskej kury.

15 minut minút
príprava
3 hodiny minút
tepelná úprava

Postup

  1. Menej mastny bocik s kozou nakrajame na kocky a previazeme spagatom dost pevne aby sa nam pri dlhej uprave nerozpadol ( druha alternativa je kocky zatazit). Bociky dame do vriacej vody na 5 minut obarit. Vyberieme a odlozime na stranu.
  2. V Cine pouzivaju hlinene nadoby na tuto pripravu . Nalejeme do nadoby " master stock" dame do varu vlozime kozou dolu zviazane bocikove kocky . Znizime plamen a dusime cca 1.5 hodiny. Opatrne otocime naopak a dusime dalsiu 1.5 hodinu. Pridame sahoxin vino a vodu podla potreby. Mozeme zahustit tak ze vyberieme bocik a zredukujeme vyvar alebo pridame lyzicu maizeny.
  3. V restauraciach pouzivaju vela urychlovacich postupov lebo je zdlhave pripravit . Napriklad do woku na olej dame bocik a oprazime so vsetkych stran skoro do chrumkava a az potom dame do master stock dusit.