Dong Po bocik moderna verzia
Autor receptu: 2010
V modernej sme pouzili menej mastny a pripravu sme zjednodusili a pouzili "master stock" zo Sanghajskej kury.
15 minut minút príprava |
3 hodiny minút tepelná úprava |
Postup
- Menej mastny bocik s kozou nakrajame na kocky a previazeme spagatom dost pevne aby sa nam pri dlhej uprave nerozpadol ( druha alternativa je kocky zatazit).
Bociky dame do vriacej vody na 5 minut obarit.
Vyberieme a odlozime na stranu.
- V Cine pouzivaju hlinene nadoby na tuto pripravu .
Nalejeme do nadoby " master stock" dame do varu vlozime kozou dolu zviazane bocikove kocky . Znizime plamen a dusime cca 1.5 hodiny.
Opatrne otocime naopak a dusime dalsiu 1.5 hodinu.
Pridame sahoxin vino a vodu podla potreby.
Mozeme zahustit tak ze vyberieme bocik a zredukujeme vyvar alebo pridame lyzicu maizeny.
- V restauraciach pouzivaju vela urychlovacich postupov lebo je zdlhave pripravit .
Napriklad do woku na olej dame bocik a oprazime so vsetkych stran skoro do chrumkava a az potom dame do master stock dusit.