Domáci kečup (fotorecept)

Autor receptu: mariana33

Viem, že je tu na vareche plno receptov na kečup, ale aj napriek tomu chcem pridať aj ten náš, ktorý robievame už niekoľko rokov...minulý rok som ho robila na etapy z 12tich kíl paradajok pre celú rodinu...

20 minút
príprava
120 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Paradajky si ošúpeme. Ale kto chce nemusí ich šúpať.
  2. Všetko pokrájame na menšie kúsky, cviklu postrúhame. Dáme do hrnca. Kto chce jemný kečup, alebo kečup pre deti tak vynechá feferónky.
  3. Pridáme cukor, soľ, horčicu, ml.čer.papriku.
  4. Varíme jednu hodinu.
  5. Po hodine pridáme bobk.list a guličky nového korenia zviazané v gáze. Varíme ďalších 30min.
  6. Potom rozmixujeme a prepasírujeme, alebo precedíme cez hustejšie sitko aby bol kečup hladký.
  7. Vrátime späť do hrnca, prilejeme ocot a varíme ešte 30min. Nakoniec horúce plníme do pohárov a sterilizujeme cca 15min.