Domáci jogurt

lekoricaLekorica, 44 ročná žena, Dolný Kubín, 31. januára 2016 9:07
Ďalšie jej recepty »

Domáci jogurtFoto: lekorica

Výroba domácich produktov je v dnešnej dobe veľmi rozšírená. Tiež som sa pridala ku skupinke ľudí, ktorí doma radi experimentujú s domácimi výrobkami. Výsledkom takéhoto experimentu je aj domáci jogurt. Džem je vyrobený s ovocia, ktoré mám v záhrade a ovocie na ozdobu je tiež vlastná produkcia. Čo nezužitkujem v lete, namrazím na zimu.

7
porcií
5 min
príprava
6-7h min
tepelná úprava

Suroviny

1 l čerstvé
1 téglik
podľa potreby 1 PL

Postup prípravy

  1. 1

    Do misy vylejeme 1 liter plnotučného čerstvého mlieka, 1 smotanový jogurt, sušené mlieko (mne sa jogurt urobí aj bez sušeného mlieka) a všetko spolu dobre premiešame. Nalejeme do fľaštičiek (dôležité je, aby boli fľaštičky dobre poumývané) a necháme v jogurtovači vyzrieť 6-7 hodín, najlepšie cez noc.

    Domáci jogurt - obrázok 1
  2. 2

    Potom necháme jogurt vychladnúť pri izbovej teplote (keď ho dáte do chladničky teplý, bude sa naťahovať). Po vychladnutí ho odložíme do chladničky. Jogurt je hustý. Z tejto dávky vyjde 7 fľaštičiek jogurtu. Jednu si vždy odložím na ďalšie použitie. Takto si domáci jogurt otočím aj na 5 krát a potom znova kúpim nový. Ja ho najradšej jem na desiatu s ovsenými vločkami, džemom alebo medom a ovocím, či orechami. Fantázii sa medze nekladú.

    Domáci jogurt - obrázok 2
ohodnoť recept:
Hlasovalo 5 ľudí (4,2 hviezdičiek)
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist