Sterilizovaná zelenina

Domáce Halali - sterilizovaná zelenina na sviečkovú omáčku (fotorecept)

Autor receptu: eruska25

Zmes Halali som nepoznala, až keď ma na ňu upozornila známa z Moravy. Ona na "svíčkovou" používa len to.* Zavarila som si domáce, vyskúšala a musím potvrdiť - je to vynikajúce. Recept je jednoduchý a zeleninovú zmes mám vždy po ruke.

30 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Zeleninu očistíme a nastrúhame nahrubo. Pridáme všetky suroviny podľa rozpisu, guličky korenia vložíme do uzatvárateľného sitka, aby sme ich potom nemuseli hľadať. Všetko spolu povaríme 10-15 minút.
  2. Po uvarení vyberieme bobkové listy, zmesou naplníme poháre, zaviečkujeme a zasterilizujeme 20 minút.
  3. Pri použití Halali som do sviečkovej nedala už ani cukor, ani ocot, ani koreniny, všetko je totiž už v zmesi.