Domáce cestoviny - farfalle fotorecept

foodissimo - fotkafoodissimo, 15. augusta 2011

Receptov na hotové cestoviny s omáčkami je nespočetné množstvo. Pozrime sa, ale spoločne na ten základ. Na tie cestoviny. Môžeme si jednoducho kúpiť cestoviny, Zobraziť celý popisReceptov na hotové cestoviny s omáčkami je nespočetné množstvo. Pozrime sa, ale spoločne na ten základ. Na tie cestoviny. Môžeme si jednoducho kúpiť cestoviny, ale môžeme si ich aj vyrobiť doma. Tento recept je detailným návodom ako na to. Z hotového cesta si môžeme vyrobiť akékoľvek cestoviny – tagliatelle, lasagne, spaghetti, capellini, fettuccine, linguine, pappardelle, farfalle, …

30 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

250 g
3 ks
1 polievková lyžica
1 polievková lyžica , vlažná
 štipka




Postup

  1. 1

    Zmiešame múku s vajciami…

    Domáce cestoviny - farfalle (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pridáme olivový olej…

    Domáce cestoviny - farfalle (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Vlažnú vodu a soľ…

    Domáce cestoviny - farfalle (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Vypracujeme hladké pevné cesto…

    Domáce cestoviny - farfalle (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Necháme odležať 10 minút.

    Domáce cestoviny - farfalle (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Na začiatok je potrebné vyvaľkať pripravené cesto, najlepšie strojčekom na cestoviny. Zvládneme to aj s kuchynským valčekom.

    Domáce cestoviny - farfalle (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Vyvaľkané pláty cesta jemne pomúčime, aby sa nám s cestom ľahšie pracovalo. Pláty narežeme na asi 4 cm pásiky, ktoré potom ešte ďalej režeme na 3 cm kúsky. Dostaneme tak kúsok cesta v tvare obdĺžnika 4×3 cm.

    Domáce cestoviny - farfalle (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Z každého kúska pripravených obdĺžnikov cesta vytvoríme farfalle. Jednoducho ukazovákom si podržíme stred cesta, palcom a prostredníkom pritiahneme kraje cesta k stredu smerom k ukazováku. Hotovú mašličku jemne stlačíme v strede, aby nám držala tvar.

    Domáce cestoviny - farfalle (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

dorisa
Kvalitne nafotený recept, podrobne popísaný. Ja som nerobila nikdy ani len rezance, spolieham sa na obchody:) a.... vytaj na Vareche.
foodissimo
@dorisa - ďakujem, ja zbožňujem robiť domáce cestoviny. okrem toho aj nejaké fotky. tak nakoniec celkom dobrá kombinácia. vďaka aj za privítanie. :)
3sandra3
jéééémine,, aký super fotopostup,,, total podrobný ... fajn
katkat
umelecke dielo :) aj fotky aj cestoviny :)
evanaaa
Poctivé domáce cestoviny, toto je ukážkový postup nielen pre mladé ale aj staršie gazdinky, a to, že je recept od chlapa,nno, chýbajú mi slová.... Ale perfektné!
sjuz
perfekt:), milujem robiť domáce cestoviny, a vymýšľať omáčky...a vôbec, talianska kuchyňa to je moje...krásne nafotené:)
odkedy mám strojček na cestoviny...nádhera práca s ním...úplný relax pre mňa:))
foodissimo
Ďakujem Vám za feedback. Určite ma to bude motivovať pridávať viac podobných receptov a časom možno aj nejaké videá. Zatiaľ ostávam pri blogovaní o jedle, receptoch a kuchyni. Viac aj na mojom foodblogu foodissimo.eu
kata50
No tak mne sa to veľmi páči. S dovolením @foodissimo otázku. Počas varenia nestratia tie farfalle svoj tvar? Nebudú z nich naspäť obdĺžničky ?
Vďaka za odpoveď :-))
foodissimo
@kata50 - cestoviny nestratia tvar. je potrebné ich robiť trošku menšie, aby keď naberú aj na vode neostali splasknuté. V strede držia pokope stále. Ak budú väčšia, tak kraje budú nie práve najpevnejšie. Už som sa raz poučil :) Prajem príjemný zbytok dňa.
evusik
ja mám tiež strojček na cestoviny, ale robím len slížky do polievky, rezance, aj lasagne, alebo špenátové tagliatelle po našom zelené rezance :-) ale robiť farfalle ma ešte nenapadlo... tie tvoje sú krásne :-)
zdezda
Krása, robievam domáce fliačky, niťovky na strojčeku ešte z MĽR :-), po takomto ešte túžim, rcp si ukladám
prdelinka
moje chúdence sú také kadejaké sú tam aj odtlačky nechtov,ale aspoň budú z celozrnnej múky :)