Domáce Bailey´s fotorecept

evusik - fotkaevusik, 9. decembra 2009
Domáce Bailey´s (fotorecept)
Foto: evusik

Túto mňamku robím len na Vianoce, za prvé je to kalorická bomba a za druhé ani s tými najlepšími vecami sa to nemá Zobraziť celý popisTúto mňamku robím len na Vianoce, za prvé je to kalorická bomba a za druhé ani s tými najlepšími vecami sa to nemá preháňať.

Suroviny

4 ks
1 l
1 l
2 bal.




Postup

  1. 1

    Neotvorené plechovky mlieka vložíme do hrnca s vodou tak, aby boli ponorené a varíme 2 hodiny. Vyberieme a necháme vychladnúť. Alebo si kúpime priamo karamelové Salko, ktoré už variť nemusíme.

    Domáce Bailey´s (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Puding uvaríme v litri mlieka, cukor nedávam, Salko je sladké až - až

    Domáce Bailey´s (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    zakryjeme fóliou a necháme vychladnúť... fólia zabráni vytvoreniu kože...

    Domáce Bailey´s (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    obsah plechoviek pomocou ponorného mixéra vymiešame spolu s pudingom....

    Domáce Bailey´s (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    postupne pridávame rum

    Domáce Bailey´s (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Nalejeme do fliaš a schováme na neznáme miesto, pretože najlepší je po troch mesiacoch Priznávam že nám sa to ešte nikdy nepodarilo.

    Domáce Bailey´s (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    ale koštovka musí byť.....

    Domáce Bailey´s (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

borovicka
Aj ja robím podobné, no len uvarím salko a vychladnuté vyšľahám s 1/2 litrom rumu a je to super!
harnovaeva1948
tento recept poznám a musím súhlasiť. Je to vynikajúce. Originál je dosť drahý a takto po domácky pripravený vyjde lacnejšie a možno aj chutnejšie. No raz som zabudla, že varím kondenzované mlieko....Bola to katastrtofa. Jedna konzerva sa stala doslova bombou a spúšť v kuchyni sa dala napraviť iba vymaľovaním... Našťastie to bolo pred Veľkou nocou a vonku bolo krásne...
lucia28
Tak toto určite vyskúšam, ja robím tiež bez toho pudingu, a originál mám veľmi rada ....:-)
anajka
Aj ja som ho už robila ,ale bolo to veľmi dávno.Dala som aj ten puding.
Znovu som naňho dostala chuť ,asi ho urobím.
avanaka
a kolko ml alebo l z toho asi urobis? Ked pises do flias.
evusik
z tohto množstva slabé 2 l asi tak 1 litrová a 1 sedem decová =
0,5 l rum + 0,5 l puding + asi 7 dl kondenzované mlieko
bambitka
Robievam aj ja a veeelmi ho mam rada.Blizia sa vianoce,takze uz by som ho mohla aj urobit,ale akokollvek dobre ho schovam,vzdy ho najdem:))))
evusik
@cenculka30 práveže tam musí ísť nejaký tmavý alkohol - rum, brendy, koňak.... kôli chuti, malo by to byť také jemnejšie, slivovicu by som nedávala a dobrej slivovice by hádam bola aj škoda :-) kedysi keď som robievala vajčák tak som robila aj zo slivovice ale z rumu je 100x lepší.... to už potom radšej z vodky, ale vyskúšaj a uvidíš :-)
cenculka30
Dakujem @evusik nieco pozhaname :)
a mozno skusim aj z tej slivovice lebo ju aj tak nema kto pit :) vajecny to sa pamatam to robievala moja mamka tusim ze tam davala vodku
evusik
@cenculka30 ja som robila baileys teraz v nedeľu a robila som z rumu, ale skús z tej slivovice a hlavne daj vedieť ako to dopadlo :-)
fcielka
Tak som to vcera robila...a je naozaj dobry :) tri mesiace ale nevydrzi :)
evusik
@fcielka ja som už tiež robila a tiež sa míňa, ale ja som 2 fľaštičky schovala a dúfam, že sa dožijú Vianoc :-)
marianne69
@evusik musi sa to sladene mlieko varit? raz mi strelilo,ked som robila grilaze a odvtedy mam pred nim respekt,mam cerstvo omalovane:-)
evusik
@marianne69 varí sa len preto aby skaramelizovalo, z obyčajného by to nebolo ono, ale dnes už dostať karamelové Salko tak to urob z toho a nemusíš sa báť o kuchyňu, bola by jej škoda :-)
3sandra3
noo, tak to je dobrá kalorická bomba,,,, no a čo,,,na Vianoce si to môžeme dovoliť :-)) ukladám a jasnačka, že robím
sladkacokolada
@evusik chcela by som spraviť tento tvoj recept, ale nedarí sa mi kúpiť mandľový puding a to som ho hľadala už v niekoľkých obchodoch, nedalo by sa to nahradiť iným pudingom?
kuchticka
@sladkacokolada - mozna by sa to dalo nahradit mandlovou prichutou. ?? Uvarit cisty puding bez prichute (2dcl mlieka+2 lyzice maizeny - skrobovej mucky).
kuchticka
Recept na puding som dobre nenapisala. Ked ten puding uvaris prikvapkas mandlovu prichut a mas mandlovy. Pudingu si uvar podla potreby. Dve deci mlieka + 2 lyzice pol. skrob. muky, alebo 4+4.
evusik
@sladkacokolada ešte som nerobila z iného pudingu, ale ako ti radí @kuchticka použi mandlovú príchuť a neutrálny puding, osobne si myslím, že môžeš použiť aj obyčajný vanilkový + mandlová esencia... nech sa ti podarí .-)
kadely
Řadu let už tento likér vyrábím (pro sichr z dvojnásobné dávky surovin), jen cukru do pudinku dávám jen jednu lžíci a přidávám mandlovou tresť. maximální spokojenost všech...
havino
bože a ja to tu nenašla, robievam chalanom len z karameloveho salka a rumu, no ale s tým pridaním pudingu si ma @evusik dostala, ja si zoberiem dovolenku :-))) a všetky tvoje recepty musím prešmírovať, ja to nerobievam a to je chyba, o veľa prichádzam. Do Veľkej noci, hádam aj zajtra sa bude fľaškovať aj u nás. Super a vdaka
evusik
@havino si ma rozosmiala :-) ale veru aj ja som nalomená, že zajtra spravím... ja som robila kedysi vajčák z vajec a cukru + alkohol, ale to sa nedá porovnať s týmto... daj vedieť, až urobíš....
tiginko
vlastne chcela som ešte podotknúť, že robievam len s írskou Whisky namiesto rumu. A osvedčilo sa mi Salko rozmiešať ešte s teplým pudingom, rozmiešava sa to lepšie a rýchlejšie puding vychladne. Tento tvoj recept je najlepší @evusik , musím ho vždy urobiť viac, aj pre kamarátov a kamarátov mojich detí :-)
evusik
@tiginko ak používaš írsku whisky tak niet čo do dať, lebo je to asi najlepšia voľba, najbližšie k originálu... niekto, keďže sme na Slovensku, dáva slivovicu a to ja osobne nemám rada, rum je taký neutrál....




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia