Domáca tlačenka s cibuľou

Autor receptu: redakcia

Pripravil Jakub Reimitz, šéfkuchár reštaurácií Galloperclub, Malecón, Tapas Bar a hotela Albrecht v Bratislave (recept pre 4 osoby)

30 minút
príprava
180 - 240 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Hlavu a mäso dôkladne očistíme, prípadne opálime tak, aby mäso bolo úplne bez chlpov. Nakoniec ho umyjeme.
  2. Mäso dáme do horúcej vody, pridáme soľ, bobkový list a varíme, až je mäso mäkké.
  3. Mäso vyberieme z vývaru a oberieme z kostí a kože. Jazyk olúpeme. Kožu zbavíme masti, rozmelieme a pridáme do vývaru.
  4. Mäso nakrájame na väčšie kocky a pridáme tiež. Dochutíme čiernym korením, roztlačeným cesnakom, majoránom a novým korením.
  5. Takto pripravenú zmes zbavíme tuku, nalejeme do tlačenkového vrecúška a zaviažeme.Tlačenku pomaly varíme vo vode asi 2 hodiny.
  6. Hotovú tlačenku vyberieme z vody, opláchneme a na pár miestach prepichneme, aby sme sa zbavili vzduchu a prebytočného tuku. Tlačenku v priebehu chladnutia otáčame, aby sa mäso rovnomerne rozložilo.
  7. Náš tip: Tlačenku podávame s cibuľou a octom rozriedeným trochou vody.