Cibuľová polievka
Domáca cibuľačka
Autor receptu: valo
4 porcie |
105 minút príprava |
30 minút na 200 °C |
Postup- Slaninu opražíme na masle do chrumkava. Do slaniny vložíme kilo na veľké kusy nakrájanej cibule. Cibuľu pražíme cca 45 minút na miernom ohni.
- Keď je cibuľa opražená, zalejeme deci vína a 2 litrami vývaru. Pridáme 4 párky nakrájane na kolieska.
Nastrúhame jeden zemiak a polovicu mrkvy a varíme cca
1 hodinu na miernom ohni. Alebo dokedy polievka nie je trošičku hustá. 5 minút pred koncom prilejeme poldeci whisky.
- Potom polievku nalejeme do zapekacích misiek. Na vrch nasypeme nastrúhaný syr, položíme na vrch bagetu nakrájanú na kolieska hrubé cca 2 cm a zasypeme syrom. Dáme zapiecť cca na 30 minút.
A môžeme podávať.
|