Dolky (fotorecept)

Dolky (fotorecept)
Foto: akeber
akeberAkeber, recept pridal: 3. júla 2011 21:06Ďalšie jeho recepty

Rýchla večera. Bodla by šľahačka , ale nie je ....menej kalorií.

Suroviny


Postup prípravy receptu

1

Do mierne zohriateho mlieka pridáme cukor, droždie a rozmiešame.
Dolky (fotorecept) - obrázok 1

2

Pridáme vajcia , soľ a po troške pridávame hladkú múku.
Dolky (fotorecept) - obrázok 2

3

Po dôkladnom premiešaní cesto ponecháme nakysnúť.Pečieme na panvici ktorú sme mierne potreli olejom . Pečieme z oboch strán.
Dolky (fotorecept) - obrázok 3

4

Dolky natrieme lekvárom môžme aj nutelou a poprípade môžme použiť aj šľahačku. Dobrú chuť.
Dolky (fotorecept) - obrázok 4



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • dorisa, 3. júla 2011 o 21:51
    Mám na takéto chuť už aspon pol roka:)


  • 3sandra3, 3. júla 2011 o 23:10
    pekné dolky,,, ani šľahačku netreba,,, i tak určite chutili


  • danculka, 4. júla 2011 o 11:38
    Super,dávno som to nerobila,dík za pripomenutie...


  • zabiatko66, 4. júla 2011 o 15:32
    mňam to by som si dala.


  • dogagador, 4. júla 2011 o 16:13
    pekne a ani dolkar netreba :-)


  • ola111, 4. júla 2011 o 17:57
    Dobré,no veru ja by som si dala aj s tou šľahačkou,opravujem,s kopcom šľahačky :-)))


  • akeber, 5. júla 2011 o 10:02
    ďakujem....aj ja ich robievam len občas a lepšie sa mi robí na panvici ako na doldárni mám plyn. sporák tam sa to robí zle


  • astheart, 5. júla 2011 o 23:52
    @akeber : Souhlasím. Já tam někdy taky nasypu jen prášek do pečiva, když zrovna nemám po ruce droždí, jsou výborné tak i tak.


  • janco2011, 4. septembra 2012 o 22:04
    su super.teraz som zjedol prvu.:):)


  • akeber, 5. septembra 2012 o 05:52
    som rada že chutili :-)



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Šefkuchár Michal Konrád: Ázijská kuchyňa ma uchvacuje svojou históriou a rozmanitosťou
Rodený Bratislavčan, ktorému zachutila vôňa diaľav. Pod jeho vedením sa bratislavská reštaurácia FOU ZOO niekoľko krát umiestnila na popredných miestach v rebríčkoch o najlepšiu reštauráciu Slovenska.

Líčka na víne
Po dvoch rokoch som opäť navštívil Kastíliu. Bolo príjemne teplo a jar bola v rozpuku.

Európske gastronomické dedičstvo
Zoznámte sa so zaujímavými gastronomickými špecialitami z rôznych európskych krajín, ktoré Európska komisia zaradila medzi potraviny s chráneným zemepisným označením.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 22/2015: Jahodový špeciál Jahodový špeciál
Časopis Varecha v piatok 29. mája v denníku Pravda.


TOPlist