Dolky (fotorecept)

Dolky (fotorecept)
Foto: akeber
akeberAkeber, recept pridal: 3. júla 2011 21:06Ďalšie jeho recepty

Rýchla večera. Bodla by šľahačka , ale nie je ....menej kalorií.

Suroviny


Postup prípravy receptu

1

Do mierne zohriateho mlieka pridáme cukor, droždie a rozmiešame.
Dolky (fotorecept) - obrázok 1

2

Pridáme vajcia , soľ a po troške pridávame hladkú múku.
Dolky (fotorecept) - obrázok 2

3

Po dôkladnom premiešaní cesto ponecháme nakysnúť.Pečieme na panvici ktorú sme mierne potreli olejom . Pečieme z oboch strán.
Dolky (fotorecept) - obrázok 3

4

Dolky natrieme lekvárom môžme aj nutelou a poprípade môžme použiť aj šľahačku. Dobrú chuť.
Dolky (fotorecept) - obrázok 4



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • dorisa, 3. júla 2011 o 21:51
    Mám na takéto chuť už aspon pol roka:)


  • 3sandra3, 3. júla 2011 o 23:10
    pekné dolky,,, ani šľahačku netreba,,, i tak určite chutili


  • danculka, 4. júla 2011 o 11:38
    Super,dávno som to nerobila,dík za pripomenutie...


  • zabiatko66, 4. júla 2011 o 15:32
    mňam to by som si dala.


  • dogagador, 4. júla 2011 o 16:13
    pekne a ani dolkar netreba :-)


  • ola111, 4. júla 2011 o 17:57
    Dobré,no veru ja by som si dala aj s tou šľahačkou,opravujem,s kopcom šľahačky :-)))


  • akeber, 5. júla 2011 o 10:02
    ďakujem....aj ja ich robievam len občas a lepšie sa mi robí na panvici ako na doldárni mám plyn. sporák tam sa to robí zle


  • astheart, 5. júla 2011 o 23:52
    @akeber : Souhlasím. Já tam někdy taky nasypu jen prášek do pečiva, když zrovna nemám po ruce droždí, jsou výborné tak i tak.


  • janco2011, 4. septembra 2012 o 22:04
    su super.teraz som zjedol prvu.:):)


  • akeber, 5. septembra 2012 o 05:52
    som rada že chutili :-)



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Nebojte sa byliniek
Vy starší, len si spomeňte. Akými bylinkami voňala vaša záhrada pred polstoročím? Aké čerstvé rastlinky sa vtedy používali vo vašej kuchyni?

Slovenské gastronomické poklady
(2. časť)

Poznáte Zaručené tradičné špeciality zo Slovenska? Obohacujú náš každodenný jedálny lístok, no vieme o nich málo. Prečítajte si zaujímavosti o týchto potravinách.

Bonduelle Vapeur, zelenina upravená na pare!
- Inzercia -
Zelenina pri skladovaní stráca vitamíny. BONDUELLE Vapeur je skvelou voľbou pre tých z vás, ktorí chcú mať kvalitnú a chrumkavú zeleninu vždy po ruke.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 18/2015: Poklady slovenskej kuchyne Poklady slovenskej kuchyne
Časopis Varecha v piatok 1. mája v denníku Pravda.


TOPlist