Dôležité zemiaky

Autor receptu: 2010

No nie je to Slovensky recept ale Spanielska klasika Patatas a la Importancia. Takze zemiaky vyprazane v trojobale a podusene vo vine .

15 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Zemiaky oskrabene a nakrajame na cca 1 cm kolecka.
  2. Osusime papierovou utierkou a obalime v trojobale.Ja som ochutil muku ale kazdy podla svojho.
  3. Dame si rozohriat olej a vyprazame do zlatista cca 5 minut - nie do makka!
  4. Vyprazene zemiaky odlozime na stranu na papierovu utierku.
  5. Medzi tym si na vacsom pekaci rozpalime olivovy olej a dame oprazit do sklovita cibulu a cesnak.Podlejeme vinom , nechame alkohol vyvarit , pridame oprazene zemiaky , petrzlenovu vnat ,bobkovy list a zalejeme vyvarom v ktorom sme rozmiesali trosku safranu.Ochutime podla potreby. Dostaneme do varu znizime teplotu a dusime cca 20 minut do makka az sa nam stava zahusti zredukuje.
  6. Serirujeme same alebo ako prilohu k masu ci rybam. V nasom pripade to bola svieckova s omackou Mojo .