Dôležité zemiaky
Autor receptu: 2010
No nie je to Slovensky recept ale Spanielska klasika Patatas a la Importancia.
Takze zemiaky vyprazane v trojobale a podusene vo vine .
15 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Zemiaky oskrabene a nakrajame na cca 1 cm kolecka.
- Osusime papierovou utierkou a obalime v trojobale.Ja som ochutil muku ale kazdy podla svojho.
- Dame si rozohriat olej a vyprazame do zlatista cca 5 minut - nie do makka!
- Vyprazene zemiaky odlozime na stranu na papierovu utierku.
- Medzi tym si na vacsom pekaci rozpalime olivovy olej a dame oprazit do sklovita cibulu a cesnak.Podlejeme vinom , nechame alkohol vyvarit , pridame oprazene zemiaky , petrzlenovu vnat ,bobkovy list a zalejeme vyvarom v ktorom sme rozmiesali trosku safranu.Ochutime podla potreby.
Dostaneme do varu znizime teplotu a dusime cca 20 minut do makka az sa nam stava zahusti zredukuje.
- Serirujeme same alebo ako prilohu k masu ci rybam.
V nasom pripade to bola svieckova s omackou Mojo .