Foto: 2010
No nie je to Slovensky recept ale Spanielska klasika Patatas a la Importancia. Takze zemiaky vyprazane v trojobale a podusene vo vine .
príprava
tepelná úprava
Suroviny
3-4 |
|
2 lyzice |
|
2 na obalovanie |
|
3 lyzice |
|
100ml |
|
250 ml na podliatie |
|
na vysmážanie |
|
1 nasekaná |
|
2 struciky |
|
2 |
|
2 lyzice cerstva |
|
|
|
|
|
- dobry |
|
|
Postup
-
1
Zemiaky oskrabene a nakrajame na cca 1 cm kolecka.
-
2
Osusime papierovou utierkou a obalime v trojobale.Ja som ochutil muku ale kazdy podla svojho.
-
3
Dame si rozohriat olej a vyprazame do zlatista cca 5 minut - nie do makka!
-
4
Vyprazene zemiaky odlozime na stranu na papierovu utierku.
-
5
Medzi tym si na vacsom pekaci rozpalime olivovy olej a dame oprazit do sklovita cibulu a cesnak.Podlejeme vinom , nechame alkohol vyvarit , pridame oprazene zemiaky , petrzlenovu vnat ,bobkovy list a zalejeme vyvarom v ktorom sme rozmiesali trosku safranu.Ochutime podla potreby. Dostaneme do varu znizime teplotu a dusime cca 20 minut do makka az sa nam stava zahusti zredukuje.
-
6
Serirujeme same alebo ako prilohu k masu ci rybam. V nasom pripade to bola svieckova s omackou Mojo .
Dobru chut.
www.tenerifedining.com/recipes/mojo-sauce.php...