Dobrota s kuracinkou

mas48 - fotkamas48, 17. novembra 2014
Dobrota s kuracinkou
Foto: mas48

ospravedlňujem sa vopred za fotografie, nakoľko môj telefon fotí tak ako fotí, niekde to vyzerá ako riadny guláš ktorý by som podla fotky ani Zobraziť celý popisospravedlňujem sa vopred za fotografie, nakoľko môj telefon fotí tak ako fotí, niekde to vyzerá ako riadny guláš ktorý by som podla fotky ani ja sama neochutnala, no podľa hodnotenia príbuzných aj mojej ochutnávky môžem povedať, že receptík je naozaj chutný, dúfam že v najbližšej dobe už budem môcť recepty pridávať s kvalitnejšími obrázkami. dokonca aj detičkám chutilo, a to ani sami nevedia o tom, že zjedli šampiňóny, syr, olivy, nad ktorými by za bežných okolností krútili nosom.

5-7
porcií
5-10 minút
príprava
90 minút
na 180 °C

Suroviny

2-3 kg
10-15 dkg
2 ks
 (eidam)




Postup

  1. 1

    zemiačky narežeme na plátky, poukladáme na plech, na ne poukladáme na pásiky nakrájanú slaninku, a na drobno pokrájanú cibuľku (ja som dala len polovičku cibule nakoľko ju veľmi nemusím, ale kludne si jej môžete dať ľubovoľne podľa vlastnej chuti, aj nakrájať ju môžete podľa seba), nakoniec polejeme olejom (asi 1 dcl), osolíme a okoreníme mletým čiernym korením. dáme do vopred vyhriatej rúry a pečieme na 180stupňoch 1,5hodiny.

    Dobrota s kuracinkou - obrázok 1
  2. 2

    po 50 - 60 minútach pečenia zemiakov som k nim pridala kuracie stehno, ktoré som priebežne osolila, okorenila korením na kurča, a polievala troškou oleja.

    Dobrota s kuracinkou - obrázok 2
  3. 3

    keďže som, žiaľ, mala k dispozícii len kuracie stehná, jedno som pridala k zemiačkom a druhé som rozporcirovala na kúsky mäsa, oveľa vhodnejšie by boli v tomto prípade prsia, ale tak pracovala som so surovinami ktoré som mala k dispozícii. mäsko som nakrájala na kocky a poliala som ho sójovou omáčkou, okorenila korením na kurča. potom som k tomu pridala malý paradajkový pretlak a zľahka som to spolu zmiešala.

    Dobrota s kuracinkou - obrázok 3
  4. 4

    do hrnca som si dala druhú polovicu cibule, ktorú som nakrájala na malé kúsky, a takisto za hrsť nakrájanej slaninky, opražila som ich spolu a potom som k nim pridala šampiňóny.

    Dobrota s kuracinkou - obrázok 4
  5. 5

    po chvíľke miešania do hrnca pridáme mäsko spolu s nálevom.

    Dobrota s kuracinkou - obrázok 5
  6. 6

    ako som spomínala vyššie, nevyzerá to zrovna lákavo, ale konečný výsledok naozaj stojí za to. do hrnca som postupne pridávala na malé kocky nakrájaný syr, ktorý som našla v chladničke, bolo ho už len málinko asi tak za hrsť, ďalej som pridala olivy ktoré som mala ako zvyšné v chladničke, asi zo 4-5 olív som nakrájala na malé kolieska a šupla do hrnca, a spolu som to pekne miešala. ku koncu som pridala polovicu konzervy kukurice (druhú polovicu som použila ako dekoráciu na tanieri), ešte chvíľu som miešala a varila som, dokým mäsko nebolo mäkkučké. celkovo mi varenie tohto trvalo asi takých 25 minút. ak sa vám nechce dlho čakať na zemiačky, kľudne si ako prílohu dajte cestovinku, a obedík alebo večeru máte urobenú raz dva. dúfam, že vás kvôli fotkám tento receptík neodradil, a že sa ho aspoň pár z vás odhodlá skúsiť. teším sa na vaše reakcie :))

    Dobrota s kuracinkou - obrázok 6

Diskusia k receptu

micanela
chutne si navarila, pekna inspiracia - jedine co zmenim je, ze ta kukurica ako servirovanie na tanieri sa mi zda zbytocna
1x mas48
mesiar50
Prekladane zemiaky sa vedia zavdacit svojou variabilnostou.Ja som ich robieval z oblubou aj s pokrajanou udenou klobasou a varenym vajcom.Vrch som polial zalievkou zo smotany a vajca.Rodinka moze byt naozaj spokojna prichystala si im fajnove jedlo.
1x mas48
mesiar50
Dal som si okuliare na citanie a vidim,ze k tym prekladanym zemiakom si prichystala aj velmi chutne vyzerajucu specialitu.Sikovna si.
1x mas48
mirop
pomerne jednoduche a bezne jedlo, ktore si kazdy obcas rad da, preco nie ale co mi cely recept znechutilo su: receptiky, zemiacky, cestovinky, obediky...
mas48
ďakujem pekne za názory, a pozastaviť sa nad zdrobneninami by ma fakt nikdy nenapadlo :)) neriešim či zemiakom poviem zemiaky, zemiačky alebo grule, názov padol sám od seba, možno vzťahom k jedlu, no čo už každý sme nejaký a vždy sa musia nájsť ľudia ktorí negatívne potrebujú podpichnúť toho druhého :))
mariamka
@mas48 tu nejde o podpichovanie, ale ked mi uz jedna ruka nestacila na tie "malickosti" a to chladnicka bola 2x! :) uvedom si, ze nie sme na socialnej sieti, ale na celkom "serioznej" poradenskej receptarskej stranke, a su tu ludia roznych vekovych kategorii, sice aj vela babiciek, ktore tento slovnik pouzivaju, lebo musia :) ale na takomto verejnom fore nema celkom miesto, asi moralizujem, ale myslim to dobre, mame radi, ked su recepty osobne, s pribehom, myslinkou, tvoj je vyborny, len ho tieto "-čkosti" trosku ubijaju




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia