Dobošové rezy

Autor receptu: uschi

Rada pečiem dobošky, je toho veľa a v pohode vydržia aj v mrazničke.

8
porcií
60 minút
príprava
6 minút
na 180 °C

Postup

  1. V mlieku rozmiešame celé vajíčka. Múku preosejeme s práškom do pečiva a práškovým cukrom, pridáme vajcia a kúsky masla a vypracujeme hladké cesto.
  2. Rozdelíme ho na 6 častí a každú vyvaľkáme na veľkosť plechu. Pláty preložíme na pečiaci papier a pri 180 stupňoch pečieme z opačnej strany plechu asi 6 minút. Necháme ich vychladnúť a papier stiahneme.
  3. Z mlieka, zlatých klasov a vanilkových cukrov uvaríme puding. Čokoládu rozpustíme a pridáme do ešte teplého pudingu. Puding za stáleho miešania vychladíme. Maslo a práškový cukor vyšľaháme do peny a spojíme s vychladnutým pudingom.
  4. Krém rozdelíme na 5 častí a pláty naplníme. Čokoládu s cerou rozpustíme, vrch polejeme a odložíme do chladničky stuhnúť.