Diviak na prírodno (fotorecept)
Autor receptu: taponapo
Môj ďalší pokus s divinou.
Postup
- Najskôr si nakrájame mäso na plátky, vyklepeme ich (najlepšie o polnoci) a z oboch strán osolíme a pokoreníme a necháme chvíľu odstáť.
- Rezne opražíme z oboch strán. Ja som pražil cca. 5 minút z každej strany na slabšom ohni, aby sa mi moc nescvrkli.
- Rezne si odložíme...
- ... a opražíme si cibuľku...
- ...potom šampiňóny (ja som mal len z konzervy)...
- ...a nakoniec pridáme rezne a zalejeme ich vriacou vodou, tak aby boli cca. 1 cm zakryté. Do panvice pridáme lyžicu horčice a môžeme ešte pridať soľ, korenie a fenikel podľa chuti. A varíme/dusíme. Ja som dusil 45 minút, pretože nemám rád gumenné mäso, takže na tanieri sa skoro rozpadávalo.
- Ako prílohu som zvolil ryžu a kedže nemám naberačku na ryžu, nebola v tvare kopčekov, ale v tvare aký vidíte na obrázku.