Diviak na ihle (fotorecept)

Autor receptu: evusik

Momentálne nemám moc času na varenie, tak len taká rýchlovka....

4
porcie
20 minút
príprava
90 minút
na 180 °C

Postup

  1. Všetky suroviny, ktoré chceme napichať na ihlu si nakrájame na väčšie kúsky. Šampiňóny zbavíme nožičiek a napichovať budeme celé hlavičky. Mäso nakrájame na väčšie kúsky, zalejeme ich olejom, pridáme čierne mleté korenie, tymián, zamiešame a odložíme na hodinku do chladničky.
  2. jednotlivé suroviny striedavo napichujeme na ihlu alebo špajdlu, uložíme do pekáčka, posolíme, pokvapkáme olejom, môžeme podliať máličko vodou, zakryjeme alobalom a pečieme na 180°C asi 1,5 hod. Záleží aké mäso použijete. Potom odokryjeme a ešte zapečieme.
  3. Keď som v sobotu večer zistila, že nemáme kúska chleba zamiesila som si na bagety podľa @egreska Ráno som ich nechala podkysnúť a už som ich len šupla do trúby upiecť. A veru dobre som spravila lebo k diviakovi na ihle sa náramne hodili.
  4. A takto sme si dnes pochutili.... výborná bagetka namáčaná do výpeku, upečená zeleninka a mäkučké mäsko, skrátka málo práce, veľa muziky :-)