Diviačia krkovička s kyslou kapustou
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
30 minút príprava |
120 minút tepelná úprava |
Postup- Na knedličky uvaríme zemiaky v šupke deň vopred. Umytú
a osušenú krkovičku nakrájame na štyri rovnaké kusy. Cibuľu,
cesnak a slaninu nakrájame na drobné kocky. Kyslú kapustu
nakrájame na menšie kúsky. Tymian očistíme a nasekáme.
- V dostatočne veľkom kastróle osmažíme slaninu. V slanine
opečieme z oboch strán mäso. Opečené mäso vyberieme von
a v kastróle opražíme cibuľu a cesnak do zlatohneda. Pridáme
tymian a kyslú kapustu. Podlejeme vriacim vývarom. Ku kapuste
pridáme mäso a za občasného podlievania dusíme domäkka asi
jeden a pol hodiny. Dochutíme soľou a korením.
- Uvarené zemiaky ošúpeme a nastrúhame
najemno. Osolíme, pridáme žĺtky, múku a kypriaci
prášok. Vypracujeme cesto. Dlho nemiešame.
S navlhčenými rukami tvarujeme knedličky.
Varíme v osolenej vode asi 20 minút.
|