Foto: angelheart
Síce už nie je leto, ale ... neviem, ako u vás, u nás mizne zmrzlina z mrazničky celoročne. :) Recept mám od kamarátky (diabetičky), Zobraziť celý popisSíce už nie je leto, ale ... neviem, ako u vás, u nás mizne zmrzlina z mrazničky celoročne. :) Recept mám od kamarátky (diabetičky), ona ho má z internetu, tak presný pôvod nepoznám.
porcií
príprava
Postup
-
1
Kávu zalejeme horúcou vodou /50 ml/ a studenou vodou /50 ml/, pomiešame a nalejeme do mixéra. Ku káve prilejeme mlieko
-
2
a šľahačku v prášku bez cukru
-
3
Poriadne vyšľaháme. Potom pridáme tvaroh a sladidlo (Imber Sweet má sladivosť 1:1 a podobá sa práškovému cukru). Tvaroh som dala "kelímkový", nízkotučný, dá sa veľmi dobre vyšľahať, bez hrudiek.
-
4
Opäť vyšľaháme. Ak nám je zmes málo sladká, pridáme ešte sladidlo (ja som dávala asi 5 zarovnaných lyžičiek) a zamiešame.
-
5
Zmes potom prelejeme do nádoby s vrchnákom a dáme zamraziť. Vždy po jednej hodine premiešame /asi 3x/. Zhruba po 5 až 6 hodinách je zmrzlina hotová a môžeme servírovať.
Diskusia k receptu