Dia zmrzlina tvarohovo-kávová (fotorecept)
Autor receptu: angelheart
Síce už nie je leto, ale ... neviem, ako u vás, u nás mizne zmrzlina z mrazničky celoročne. :) Recept mám od kamarátky (diabetičky), ona ho má z internetu, tak presný pôvod nepoznám.
10 porcií |
20 minút príprava |
Postup
- Kávu zalejeme horúcou vodou /50 ml/ a studenou vodou /50 ml/, pomiešame a nalejeme do mixéra. Ku káve prilejeme mlieko
- a šľahačku v prášku bez cukru
- Poriadne vyšľaháme. Potom pridáme tvaroh a sladidlo (Imber Sweet má sladivosť 1:1 a podobá sa práškovému cukru). Tvaroh som dala "kelímkový", nízkotučný, dá sa veľmi dobre vyšľahať, bez hrudiek.
- Opäť vyšľaháme. Ak nám je zmes málo sladká, pridáme ešte sladidlo (ja som dávala asi 5 zarovnaných lyžičiek) a zamiešame.
- Zmes potom prelejeme do nádoby s vrchnákom a dáme zamraziť. Vždy po jednej hodine premiešame /asi 3x/. Zhruba po 5 až 6 hodinách je zmrzlina hotová a môžeme servírovať.