Deň kelu (fotorecept)
Autor receptu: jody
No čo, niekde môžu mať Dni zelá, kam som sa mimochodom chystala, ale nevyšlo mi to a
tak som si ja dnes spravila Deň kelu. A keďže som ho zasa navarila ako hlúpy mydla, budú
to vlastne Dni kelu, po česky Dny kapusty. :-)))
10 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Prichystáme si suroviny. Všetko nakrájame na malé kúsky.
- Na horúcom oleji speníme cibuľku.
- Pridáme zemiačky a trošku popražíme.
- Nasypeme všetok pokrájaný kel, posypeme kmínom, posolíme, podlejeme pohárom vody a dusíme do mäkka.
- Keď je všetko mäkké (my máme radi, keď kel trošku chrumká a nie je ako vecheť), trochu škrobu rozmiešame vo vode, nalejeme do omáčky a necháme zvariť.
- V kastróli speníme na prúžky nakrájaný cesnak. Len chvíľku, rád horí.
- Pridáme mäsko nakrájané na kocečky, premiešavame, necháme zatiahnuť. Posolíme.
- Zasypeme vňaťou, premiešame.
- Šupneme do toho zo dve kopcom lyžice papriky, necháme ju v tuku pustiť farbu...
- ...a podlejeme vrelou vodou. Dusíme pekne do mäkka.
- Tekutinu zdusíme na hustú šťavu.
- A podávame. Napríklad s krajcom čerstvého chleba. Alebo len tak, samotné. Dobrú chuť.