Deň kelu (fotorecept)

Autor receptu: jody

No čo, niekde môžu mať Dni zelá, kam som sa mimochodom chystala, ale nevyšlo mi to a tak som si ja dnes spravila Deň kelu. A keďže som ho zasa navarila ako hlúpy mydla, budú to vlastne Dni kelu, po česky Dny kapusty. :-)))

10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Prichystáme si suroviny. Všetko nakrájame na malé kúsky.
  2. Na horúcom oleji speníme cibuľku.
  3. Pridáme zemiačky a trošku popražíme.
  4. Nasypeme všetok pokrájaný kel, posypeme kmínom, posolíme, podlejeme pohárom vody a dusíme do mäkka.
  5. Keď je všetko mäkké (my máme radi, keď kel trošku chrumká a nie je ako vecheť), trochu škrobu rozmiešame vo vode, nalejeme do omáčky a necháme zvariť.
  6. V kastróli speníme na prúžky nakrájaný cesnak. Len chvíľku, rád horí.
  7. Pridáme mäsko nakrájané na kocečky, premiešavame, necháme zatiahnuť. Posolíme.
  8. Zasypeme vňaťou, premiešame.
  9. Šupneme do toho zo dve kopcom lyžice papriky, necháme ju v tuku pustiť farbu...
  10. ...a podlejeme vrelou vodou. Dusíme pekne do mäkka.
  11. Tekutinu zdusíme na hustú šťavu.
  12. A podávame. Napríklad s krajcom čerstvého chleba. Alebo len tak, samotné. Dobrú chuť.