Debrecínska plnená kapusta

redakcia - fotkaredakcia, 2. novembra 2009
4
porcie
20 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 hlávka
0,5 kg
1 ks
2 strúčiky
100 ml
1 ks
1 ks
0,5 kg




Postup

  1. 1

    V slanej vode s troškou oleja obvaríme kapustnú hlávku, z ktorej postupne odoberáme listy. Listy necháme vychladiť, medzitým si pripravíme plnku. Plnka: ryžu preberieme, umyjeme, zalejeme 1 l vriacej vody a necháme asi pol hodiny odstáť. Precedíme cez sito. Na oleji si opražíme posekanú cibuľu a cesnak, pridáme mletú červenú papriku a zamiešame.

  2. 2

    Do väčšej misy vysypeme scedenú ryžu, pridáme mleté mäso, vajíčko, paradajkový pretlak, opraženú cibuľu s cesnakom. Podľa chuti osolíme a okoreníme mletým čiernym korením. Všetko to spolu vymiešame do masy. Kapustné lístky plníme pripravenou plnkou a tvarujeme z nich lieviky.

  3. 3

    Vkladáme postupne do hrnca, zalejeme vodou a navrch môžeme dať paradajkový pretlak. Varíme asi 45 minút na miernom ohni. Podávame s chlebom, bielym koláčom alebo so zemiakmi.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia