Foto: danda3
Recept mám už dávno opísaný zo smmb, ale až teraz prišlo na jeho realizáciu. Od brata som dostala kopec bielok, ktoré mu ostali po Zobraziť celý popisRecept mám už dávno opísaný zo smmb, ale až teraz prišlo na jeho realizáciu. Od brata som dostala kopec bielok, ktoré mu ostali po výrobe vaječného koňaku, tak som sa v nedeľu realizovala. Recept som si upravila, miesto cukru rapadura + med.
príprava
na 120 °C
Postup
-
1
Orechy si nasekáme, pomer mandlí a lieskovcov som dala od oka, môžu byť aj vlašské orechy.
-
2
Datle pokrájame na menšie kúsky.
-
3
Bielka začneme šľahať so štipkou soli, potom pridáme rapaduru, prešľaháme a nakoniec med. V pôvodnom recepte vychádzalo až pol kila cukru, toto bola skúška, či to ide aj bez neho. Nabudúce vyskúšam len s medom. Vďaka datliam sú sladké až-až.
-
4
Nakoniec zľahka primiešame orechy + datle.
-
5
Pomocou dvoch lyžičiek robíme kôpky na plech vyložený papierom. Mne sa podarili väčšie a tým, že tam nebolo toľko cukru, sa rozliali, ale na chuti to neubralo.
-
6
Vyšlo mi to na dva plechy. Pečieme na 120°C cca 30 minút.
-
7
Upečené, zospodu sa trošku lepia, lepšie je ich dať na alobal.
-
8
Pôvodný názov bol pusinky, ale keďže sa rozliali, názov som prispôsobila.♥
Diskusia k receptu