Cviklová torta s bielou čokoládou a tvarohom fotorecept
Foto: nikola166
Pre mňa veľmi dobrá kombinácia :)
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
cesto: | |
130 g |
|
4 ks |
|
100 g (uvarená) |
|
100 g (min. 70% kakaovej hmoty) |
|
150 g |
|
50 g |
|
2 PL |
|
1 kl (mletý) |
|
1 ks |
|
Krém: | |
200 g |
|
250 g |
|
250 g (alebo ricotta) |
|
|
Postup
-
1
Uvarenú cviklu rozmixujeme s cukrom a žĺtkami.
-
2
Pridáme kakao, múku s kypriacim práškom, kardamón. Čokoládu si rozpustíme s maslom a pridáme k ostatným surovinám.
-
3
Z bielkov si vyšľaháme tuhý sneh a pridáme k cviklovej mase.
-
4
Cesto si rozdelíme na dve časti, použila som formy s priemerom 23cm. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 °C asi 30 minút.
-
5
Po vychladnutí prerežeme na dve časti, čiže dostaneme štyri korpusy.
-
6
Plnku si pripravíme tak, že si rozpustíme nad parou bielu čokoládu, primiešame k nej tvaroh alebo ricottu a nechame trochu vychladnúť. Potom primiešame mascarpone. Kto chce, môže pridať cukor, podľa mňa to bolo dosť sladké, tak som nepridávala. Jednotlivé korpusy natrieme plnkou.
-
7
Takisto aj boky torty. Polejeme bielou čokoládou.
-
8
Ozdobíme ako chceme.. ja som použila bielu čokoládu s čokotransferom :)
-
9
Hups.. rovnomerné krájanie korpusov si ešte musím natrénovať :) :) Tortička je šťavnatá, podľa mňa stojí za vyskúšanie. Môj tip: ak nepoužijete na povrch bielu čoko polevu, môžete posypať tortičku levanduľovým cukrom, ktorý si pripravíte tak, že zmiešate 1 PL cukru s 1 KL sušenej drvenej levandule.
inac ja tiez peciem kolaciky s roznymi duzinami /pre kamosov takto preto,lebo su diabetici/.
jednoducha pekna ozdoba.