Foto: babav
Jednoduchy recept na babovku ,v ktorom je dolezitou zlozkou cvikla.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
45 dkg(2 salky) |
|
1/2 salky |
|
1 1/4 salky |
|
2 cele |
|
2 1/4 salky |
|
2 cl |
|
1 cl, -mlety |
|
1/4 cl |
|
4 cl |
|
1 cl |
|
1 1/2 salky, nasekané |
|
na posypanie |
|
Postup
-
1
Potrebujeme:
-
2
Nalozenu cviklu najskor rozmixujeme aj so stavou .Potrebujeme 2 salky cvikloveho pyre.
-
3
Odmeriame si suche ingrediencie .
-
4
Zmaknute maslo vyslahame s cukrom a vajickami do penista.
-
5
Prislahame cviklu.
-
6
Do vyslahanej zmesi postupne, po malych davkach ,primiesame muku preosiatu s koreninami ,sodou a praskom do peciva.Nakoniec primiesame posekane orechy.
-
7
Hotove cesto vylejeme do vymastenej a mukou vysypanej babovkovej formy.
-
8
Pecieme 35-40 minut v rure predhriatej na 180 stupnov C.Upecenu babovku vyklopime na tanier a nechame pri izbovej teplote vychladnut.
-
9
Vychladnutu posypeme praskovym cukrom a konzumujeme .Chuti vyborne cerstva, ale aj na druhy den.Nestvrdne,zachova si vlacnost.
dakujem
moučník z cvikly ale z vařené. Byl chuťově dobrý. Vyzkouším i Tvůj
recept.