Cviklová bábovka (fotorecept)
Autor receptu: babav
Jednoduchy recept na babovku ,v ktorom je dolezitou zlozkou cvikla.
10-12 porcií |
20 minút príprava |
35-40 minút na 180 °C |
Postup
- Potrebujeme:
- Nalozenu cviklu najskor rozmixujeme aj so stavou .Potrebujeme 2 salky cvikloveho pyre.
- Odmeriame si suche ingrediencie .
- Zmaknute maslo vyslahame s cukrom a vajickami do penista.
- Prislahame cviklu.
- Do vyslahanej zmesi postupne, po malych davkach ,primiesame muku preosiatu
s koreninami ,sodou a praskom do peciva.Nakoniec primiesame posekane orechy.
- Hotove cesto vylejeme do vymastenej a mukou vysypanej babovkovej formy.
- Pecieme 35-40 minut v rure predhriatej na 180 stupnov C.Upecenu babovku vyklopime na tanier a nechame pri izbovej teplote vychladnut.
- Vychladnutu posypeme praskovym cukrom a konzumujeme .Chuti vyborne cerstva,
ale aj na druhy den.Nestvrdne,zachova si vlacnost.