Cviklová bábovka (fotorecept)

Autor receptu: babav

Jednoduchy recept na babovku ,v ktorom je dolezitou zlozkou cvikla.

10-12
porcií
20 minút
príprava
35-40 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Potrebujeme:
  2. Nalozenu cviklu najskor rozmixujeme aj so stavou .Potrebujeme 2 salky cvikloveho pyre.
  3. Odmeriame si suche ingrediencie .
  4. Zmaknute maslo vyslahame s cukrom a vajickami do penista.
  5. Prislahame cviklu.
  6. Do vyslahanej zmesi postupne, po malych davkach ,primiesame muku preosiatu s koreninami ,sodou a praskom do peciva.Nakoniec primiesame posekane orechy.
  7. Hotove cesto vylejeme do vymastenej a mukou vysypanej babovkovej formy.
  8. Pecieme 35-40 minut v rure predhriatej na 180 stupnov C.Upecenu babovku vyklopime na tanier a nechame pri izbovej teplote vychladnut.
  9. Vychladnutu posypeme praskovym cukrom a konzumujeme .Chuti vyborne cerstva, ale aj na druhy den.Nestvrdne,zachova si vlacnost.