Cukinová omáčka trochu inak
Autor receptu: 2010
Mal som krasne mlade cukiny z trhu , a vahal som ci spravit nasu klasicku bielu omacku na
kyslo alebo daco ine.Takze pod hlavickou experimenty je aj tento recept,
cukinova omacka v kokosovom mlieku.
20 minút príprava |
25 minút tepelná úprava |
Postup
- Zemiaky som ocistil nakrajal na kocky tak isto mrkvu , dal varit do vody na 80%.
( pridal som cuketu nakrajanu na kocky ale ta potrebuje len par minut prehriat ked je mlada).
Na panvicu som dal rozohriat lyzicu oleja , pridal som 2 lyzice thajskej kari omacky z konzervy ( koncentrat) a do tejto zmesy som po minute miesania pridal cibulu , cesnak a na drobno nakrajany zazvor a cca 2-3 minuty oprazil. Potom som vsetko pridal do vody so zemiakami a mrkvou.
- Pouzil som nezdravu verziu kokosoveho mlieka kokosovy krem co je hustejsia forma , preto aby som nemusel pridavat ziadnu muku a vyrabat zaprazku.
Na konci som pridal na kocky nakrajanu cukinu a rychlo dovaril cca 3 minuty .
V poslednej minute som pridal na drobno nakrajanu koriandrovu vnat.Ochutil podla potreby
Plus som nastruhal trochu kory z limentky.
Ked omacka trochu ochladla pridal som stavu z limetky.
- Servirovali sme skoro po slovensky s vajickom na tvrdo ale ja si neodpustim chilli cerstve tak aj s tym.