Cukinová omáčka trochu inak

Autor receptu: 2010

Mal som krasne mlade cukiny z trhu , a vahal som ci spravit nasu klasicku bielu omacku na kyslo alebo daco ine.Takze pod hlavickou experimenty je aj tento recept, cukinova omacka v kokosovom mlieku.

20 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Zemiaky som ocistil nakrajal na kocky tak isto mrkvu , dal varit do vody na 80%. ( pridal som cuketu nakrajanu na kocky ale ta potrebuje len par minut prehriat ked je mlada). Na panvicu som dal rozohriat lyzicu oleja , pridal som 2 lyzice thajskej kari omacky z konzervy ( koncentrat) a do tejto zmesy som po minute miesania pridal cibulu , cesnak a na drobno nakrajany zazvor a cca 2-3 minuty oprazil. Potom som vsetko pridal do vody so zemiakami a mrkvou.
  2. Pouzil som nezdravu verziu kokosoveho mlieka kokosovy krem co je hustejsia forma , preto aby som nemusel pridavat ziadnu muku a vyrabat zaprazku. Na konci som pridal na kocky nakrajanu cukinu a rychlo dovaril cca 3 minuty . V poslednej minute som pridal na drobno nakrajanu koriandrovu vnat.Ochutil podla potreby Plus som nastruhal trochu kory z limentky. Ked omacka trochu ochladla pridal som stavu z limetky.
  3. Servirovali sme skoro po slovensky s vajickom na tvrdo ale ja si neodpustim chilli cerstve tak aj s tym.