Cuketový džem s citrónom a zázvorom

katarina22 - bez fotkykatarina22, 24. augusta 2016

Doma sa mi nahromadila cuketa a keď už som nevedela, čo s ňou, natrafila som na jeden recept na cuketový džem zo žltej cukety, Zobraziť celý popisDoma sa mi nahromadila cuketa a keď už som nevedela, čo s ňou, natrafila som na jeden recept na cuketový džem zo žltej cukety, tak som si povedala, prečo by to nešlo aj so zelenou. Recept som si upravila podľa seba a pridala zázvor. Výsledok? Lepší džem som nikdy nejedla :)

10 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
330 g
2 ks




Postup

  1. 1

    Cukety som si ošúpala a nakrájala na kocky. Zasypala som ich cukrom, zaliala šťavou z 2 väčších citrónov a nechala dusiť.

    Cuketový džem s citrónom a zázvorom - obrázok 1
  2. 2

    Cuketu nepodlievam, pretože sama má v sebe veľa vody, takže pustí dostatok štavy.

    Cuketový džem s citrónom a zázvorom - obrázok 2
  3. 3

    Keď bola cuketka do mäkka uvarená, tesne pred jej odstavením zo sporáka som do nej pridala zázvor - kúsok o priemere asi 2 cm a dlhý 4 cm, som si nakrájala na kocky a hodila k cukete. Zmes som nechala chvíľu chladnúť a rozmixovala som ju v mixéri. Džem som sterilizovala po dobu 5 minút od začiatku varu. Vyšli mi na skúšku 3 fľašky tohto výborného džemu, ktorý si určite pripravím vo väčšom množstve a pripravím sa tak na vianočné pečenie .

    Cuketový džem s citrónom a zázvorom - obrázok 3

Diskusia k receptu

haji
Tvůj receptík se mi moc líbí, určo to bude jemná chuť - a se zázvorem - dobrotka!
mijaita
@martamm ano, presne dalsi, inspirativni recept! Uvidim, hokkaido na trase, mozna zkusim. Ale napred thajskou polivku z nej :-)
mijaita
@katarina dostala jsem asi kilo měkkých, sladkých hrušek. Tvuj recept mě inspiroval a udělala jsem ten džem z nich :-) Je výborný, přidala jsem pár semínek kardamomu. Tak ten budu dělat.
Foto jen zbytek v mističce, jinak mam tri sklenicky. Ochutnala návštěva a už dnes vaří také. Moc hezky a jak říkám variabilní recept.


kalllista
Vyskúšala som len z kila cukety, zelenej a žltej. Je veeeeľmi chutný a chutil všetkým, ktorým som dala ochutnať. Vďaka za rcp.