Cuketová pizza
Cuketová pizza

Cuketovník upečený ako pizza fotorecept

helena10 - bez fotkyhelena10, 3. augusta 2023
Cuketovník upečený ako pizza (fotorecept)
Foto: helena10

Jednoduché a rýchle pečenie s vynikajúcim chutným výsledkom.

Suroviny

Cesto cuketové:
400 g očistená nastrúhaná
1 KL
3 ks
1/2 ks menšia
2 strúčiky
100 g
5 PL
1/4 KL
1/3 KL
1 KL
Obloženie na cesto:
70 g hustý
4 PL sladký
1 PL
1 KL
80 g
 (od kosti)




Postup

  1. 1

    Ošúpanú, očistenú cuketu nastrúham na veľkých očkách. Osolím a nechám stáť 20 minút, aby pustila šťavu. Potom ju vytlačením zbavím šťavy. (Neočistená celá cuketa váži 630 g.)

  2. 2

    Na cesto v miske vymiešam riadne lyžicou cuketu bez šťavy, vajcia, nastrúhaný tvrdý syr, na drobno narezanú cibuľu, na maličkých očkách nastrúhaný cesnak, pizza korenie, čierne mleté korenie, majorán, múku aj prášok do pečiva. Soliť už nepotrebujem – ochutnala som cesto. Vznikne hustejšie cuketové cesto.

  3. 3

    Cesto rozotriem na okrúhly plech (priemer 26 cm), ktorý som si vyložila papierom na pečenie. Dávam zapiecť do vyhriatej rúry na 200 stupňov na 15-18 minút. Sledujem.

    Cuketovník upečený ako pizza (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Zapečené cesto vyberám z rúry a celé štedro natieram zmesou vymiešanou z paradajkového pretlaku, sladkého kečupu, omáčky BBQ s pizza korením. Natretú zmes posypem polovicou nastrúhaného tvrdého syra. Navrch ukladám (podľa vlastnej chuti) štvrtinky koliesok malokarpatskej salámy, široké rezance šunky od kosti i kolieska cherry paradajok. Posypem zostatkom nastrúhaného syra a narezanou petržlenovou vňaťou.

  5. 5

    Vrátim do rúry na 15 minút a dopečiem. Skontrolujem. Riaďte sa svojou rúrou.

    Cuketovník upečený ako pizza (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Upečený horúci cuketovník na spôsob pizze preložím na tanier. Naporciujem a prajem dobrú chuť. Všetkým chutil vynikajúco a o chvíľu bol tanier prázdny. Určite bude repete...

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia