Cuketová nátierka pikantná

Autor receptu: dorisa

Dostala som cukety. Spracovala som ich tak, že som si spravila nátierky do pečenia, a na tousty. Jednu nátierku (pomazánku) som už tu zverejnila http://varecha.pravda.sk/recepty/cuketova-natierka-fotorecept/15894-recept.html, teraz je na rade tá druhá- pikantná.

1
porcia
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Umyté cukety (celé) nakrájame na kocočky . Tiež nakrájame aj nadrobno cibuľu. Osolíme, pokvapkáme sójovou omáčkou, citrónovou šťavou, premiešame a necháme odležať.,
  2. K zmesi pridáme roztlačený cesnak,olej, cukor, korenie, chilli papričku a dusíme do zmäknutia.
  3. Potom zmes rozmixujeme ponorným mixérom. Natierame ju na chlebík, pečivo, či hrianky. Môžeme ju použiť aj ako horčicu k rôznym druhom jedál. Nátierka je lahodnejšia, keď ju necháme v chlade odležať.
  4. Toto je recept (suroviny) na okamžité použitie, ak bude si nátierku chcieť pripraviť vo väčšom, tak je dobre ju sterilizovať v malých pohárikoch. Okrem cukety môžeme dať do nátierky aj ďaľšie druhy zeleniny, napríklad paradajky, papriku, feferóny.
  5. Ja som nátierku využila na naplnenie lístkového cesta na už známe slimáčiky.
  6. Dobrú chuť.