Foto: marianne
Dnes sme mali dôvod na oslavu,tak som spravila crostini s hubovým krémom. S pohárikom bielého Huberta nemali chybu..
4-6
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
Suroviny
300 g (hliva,šampiňony..)na drobno nakrájané |
|
2-3 strúčiky nakrájany na malé plátky |
|
4-6 PL |
|
150 g |
|
podľa chuti |
|
plátky opečený |
|
Postup
-
1
Na oliv.olej dáme zosklovatieť na plátky pokrájaný cesnak a pridáme huby,posolíme.
-
2
Udusíme do mäkka,20 minutiek stačí a necháme vychladnúť.
-
3
Vychladnuté huby dáme do mixéra alebo choptera,pridáme čerstvý syr(Philadelfia alebo Gervais alebo Lučina alebo Robiola....)+4 až 6 PL oliv.oleja.Dosolíme a vymixujeme.
-
4
Preložíme do mištičky a dáme dobre vychladnúťdo chladničky na min.1/2 až 1 hodinku.
-
5
Chlebík opečieme v hriankovači alebo na panvičke.Natrieme na naň hubový krém a podávame s bielým vínkom..
-
6
Spravila som hubový krém podľa tohoto receptu.
Diskusia k receptu