Foto: babkamt
Vždy sa v kuchyni nájde jeden zvyšný bielok.Ponúkam návod,ako ho vhodne zužitkovať.Na vianoce sa viac pečie,takže nie je problém spraviť tieto košíčky. Ja som Zobraziť celý popisVždy sa v kuchyni nájde jeden zvyšný bielok.Ponúkam návod,ako ho vhodne zužitkovať.Na vianoce sa viac pečie,takže nie je problém spraviť tieto košíčky. Ja som ich robila na vianoce , no aj inokedy prídu vhod.
Postup
-
1
Pripravím si potrebné suroviny. Jeden bielok, 2 pl kryštálového cukru , marhuľový lekvár,papierové košíčky.
-
2
Jeden bielok šľahám nad parou so štipkou soli , lebo dlhšie vydrží byť tuhým.
-
3
Do bielka pridám 2 pl kryštálového cukru a ďalej šľahám. Keď je sneh dostatočne hustý , pridám 2 pl marhuľového lekváru. Dobre prešľahám a plnka je hotová.
-
4
Čokoládu rozpustím nad parou.
-
5
Do každého papierového košíka nalejem trochu čokolády. Asi 1 pl . Fotila som len prvé. No treba chvíľu počkať , kým čokoláda trochu stuhne.Na to nastriekam sneh s marhuľovým lekvárom.
-
6
Potom plnku polejem čokoládou. Niektoré košíčky som ozdobila lentilkami.
Troška si to asi poplietla.
určite sú to snehové pusinky máčané v čokoláde , ktoré sa robievajú aj s kokosom.
Ak sa tu môžem do toho zapliesť, tak úplne stačí v chladničke v polici nad zeleninou- tam je najviac zima a v 7 dcl pohári vydržia aj mesiac bez problémov