Čokoládová torta

zdenzlo - bez fotkyzdenzlo, 25. apríla 2012
Čokoládová torta
Foto: zdenzlo

Toto je moja prvá torta v živote, ktorú som piekla kamarátke na narodeniny. Chuťovo je skvelá a výzor ešte kúsok povylepšujem:)

60 minút
príprava
20 - 30 minút
na 180 - 200 °C

Suroviny

4 ks
4 lyžice
4 lyžice
50 ml
2 lyžice
1/2 balíčka
Krém:
250 g
250 ml
Poleva:




Postup

  1. 1

    CESTO: Z bielkov vyšľaháme sneh, po chvíli pridáme cukor a vyšľaháme do tuha. Primiešame žĺtky, múku s práškom do pečiva, kakao a olej. Vymastíme a pomúčime tortovú formu, dáme do nej cesto a upečieme.

  2. 2

    KRÉM: Čokoládu nastrúhame do misky. Potom si zohrejeme smotanu (nesmie vrieť) a zalejeme ňou postrúhanú čokoládu a miešame až kým sa čokoláda rozpustí. Necháme vychladnúť (treba to dať do mrazničky aby sa dal potom krásne vyšľahať, musí byť úplne studený). Potom vyšľaháme na krém.

  3. 3

    Korpus rozreže na 2-3 časti. Medzi ne natrieme krém (ja som dávala aj lekvár s kúskom rumu). Krém natrieme aj na boky. Pripravíme si čokoládovú polevu ( ako som sa dočítala je dobré do nej dať kúsok oleja aby poleva nepraskala a pomáha to:D). Tortu polejeme polevou a nožom ju roztrieme po celom povrchu. Ja som si ju dozdobila lentilkami, lebo tie kamoška moc miluje:). Necháme schladnúť.

    Čokoládová torta - obrázok 3

Diskusia k receptu

soncya
Daj väčšie foto. Lentilky, tie ja môžem, a čokoládovú tortu tiež. Si odvážna.
zdenzlo
@soncya rada by som dala väčšiu fotku, ale nenašla som:/
a ďakujem:) budem sa snažiť vás zásobovať mojimi experimentmi:) keď prídem domov pridám recept na úžasný nepravý cheesecake:)
milulu
Už aj ukladám a možno urobím synovi k narodkám...Vyzerá veeeeeelmi dobre...
stacy77777
chystám sa robiť tortu dcére na 20 narodeniny,tvoj čokoládový krém sa mi páči,dúfam,že sa podarí,ukladám