Čokoládová torta (fotorecept)

Autor receptu: mesiar50

V poslednom case sa mi nedarili maslove kremy.Musel som sa porozhliadnut na vareche a server mi ponukol recept na krem od varechacky @Ancicka.Bol som milo prekvapeny,kedze s touto damou sa pozname aj z FB.Srdecne dakujem za recept na skvely krem.

18
porcií
35 minút
na 180  °C

Suroviny

Postup

  1. Z uvedenych surovin si spravime piskotove cesto.Ja som ho robil takto prosim: 1/ Bielka z vajec som vyslahal aj s cukrom do tvrdej peny. 2/ K zltkom som prilial slnecnicovy olej a vyslahal som ich do penista. 3/ Zltkovu hmotu som primiesal do peny z bielok. 3/Dalej som pridal muku premiesanu s praskom do peciva. 4/ A nakoniec som do diela vmiesal horucu vodu. Okrem bodu 1/ som ostatne ukony prevadzal na pomalom chode mixera.Cesto si upecieme pri 180 C zhruba 30-40 minut.
  2. Krem som robil nasledovnym sposobom.: 1/ 150 ml kavy privedieme do varu a nasledne don nalameme cokoladu.Odstavime z ohna a miesame az sa nam cokolada celkom nerozpusti.2/Maslo vymiesame s praskovym cukrom a kakaom. 3/ Do maslovej zmesy vlejeme vychladnutu cokoladu.Krem je po vyslahani vlacnej konzistencie a je potrebne ho uskladnit do chladnicky aspon na hodinku a potom s nim pracovat.Vychladnuty korpus som prerezal na dve casti a natrel som kremom spodnu cast piskotoveho cesta.
  3. Krem prikryjeme druhym platom.
  4. Pokracujeme natretim bokov torty a potom zarovname vrch.
  5. Cokolada ktoru som pouzil pri vyrobe kremu.Krem je naozaj vynikajuci.Na vareche ho najdete pod linkom: http://varecha.pravda.sk/recepty/cokoladova-plnka-krem-fotorecept/30930-recept.html
  6. Nech sa vam paci rez z torty.