Citrónový koláč s mandľami a polentou fotorecept
Foto: kucharka
Viem, že to znie divne, ale tento koláč je sladký a kyslelkavý zároveň. A ešte aj super šťavnatý.
6-8
porcií
porcií
10 minút
príprava
príprava
30 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
V miske zmiešame cukor s maslom.
-
2
Pripravíme si mandle, polentu, prášok do pečiva a vajcia.
-
3
Do vymiešaného masla s cukrom postupne pridávame vajce a suché suroviny... vajce a suché suroviny. Nakoniec vmiešame kôru z citróna.
-
4
Zmes dáme do formy vystlanej papierom na pečenie, priemer 18 cm. Pečieme na 180 stupňov, asi tak 30 minút.
-
5
V hrnčeku zahrejeme šťavu z citróna s cukrom, ale len tak, aby sa cukor rozpustil.
-
6
Upečený koláč ešte za tepla popicháme špáradlom a polejeme sirupom.
-
7
Podávame.
Pekný Veľkonočný pondelok.
Myslím si, že takéto koláče sú populárne okolo celého Stredomoria, posudzujem podľa surovín : mandle, polenta a citrón.
Ďakujem a príjemné odpoludnie.