Citrónová panna cotta s čučoriedkovou penou fotorecept
Foto: lubisthemple
Včera bol krásny slnečný jarný deň a priam sa pýtalo pripraviť nejaký ľahký dezert. Skombinovala som dve veci, ktoré sú chutné aj osve - Zobraziť celý popisVčera bol krásny slnečný jarný deň a priam sa pýtalo pripraviť nejaký ľahký dezert. Skombinovala som dve veci, ktoré sú chutné aj osve - panna cotta a pena. Do panna cotty som pridala citrónovú kôru a pena bola čučoriedková. Síce to bol časovo náročnejší recept, ale výsledok stál za to :)
(http://farby-chute-vone.blogspot.com/2016/05/citronova-panna-cotta-s-fialovou-penou.html)
porcie
príprava
Suroviny
Panna cotta: | |
125 ml |
|
125 ml |
|
2 PL |
|
1 citrón |
|
podľa návodu na balení (alebo prášková či plátková želatína) |
|
Čučoriedková pena: | |
1,5 šálka |
|
125 ml |
|
60 ml |
|
3 PL |
|
podľa návodu na balení (alebo prášková či plátková želatína) |
|
Postup
-
1
čučoriedky rozmixujeme
-
2
a prepasírujeme do hrnčeka, v ktorom ich budeme variť.
-
3
pridáme agar agar a varíme kým čučoriedková šťava začne vrieť (pokiaľ používate práškovú alebo plátkovú želatínu, postupujte podľa návodu na balení).
-
4
zmes prelejeme do misky a vložíme do chladničky pokiaľ nestuhne (aspoň 30 minút).
-
5
zatiaľ si pripravíme panna cottu. do hrnčka dáme mlieko, smotanu, citrónovú kôru, cukor a agar agar (aj tentokrát ak používate práškovú alebo plátkovú želatínu postupujte podľa návodu na balení).
-
6
poriadne všetko rozmiešame a varíme kým mliečna zmes začne vrieť.
-
7
panna cottu nalejeme do pohárikov a necháme vychladnúť a stuhnúť.
-
8
zo smotany a cukru pripravíme šľahačku (ak máte kyslé čučoriedky, môžete namiesto 3 lyžíc cukru dať do šľahačky 4).
-
9
do pripravenej šľahačky pridáme jogurt, polovicu čučoriedkového želé a jemne premiešame. pridáme druhú polovicu želé a pokračujeme.
-
10
penu navrstvíme na ztuhnutú panna cottu. dezert ešte aspoň na hodinku vložíme do chladničky. dúfam, že vám bude chutiť :)
dakujem :)
suhlasím s tebou, obe časti tohto dezertu by mohli byť samy o sebe dezertom alebo použité v iných receptoch :)