Čínske parené mešce wonton

egreska - fotkaegreska, 27. januára 2010
Čínske parené mešce wonton
Foto: egreska

Suroviny

Cesto:
2 šalky
1/2 čl
1
1/4 šalky
PLNKA:




Postup

  1. 1

    Cesto:všetko spolu zmiešajte na hladke cesto ,ak treba pridajte viac vody alebo muky,mne pomohla pekarnička..a nechame ho 1 hodinku oddychovat.Medzitym si urobime plnku,masko orestujeme na cibulke a cesnaku,okorenime ,osolime a hotovo.

  2. 2

    Cesto si vyvalkame na tenko,podsypame mukou,vykrajujeme vačšie kolesa ,naplnime a uzatvorime do mešca.Do hrnca dame trochu vody,parak(na buchty na pare),poukladame šalatove listy ,počkame kym bude voda vriet a naukladame mešce,parime pod pokrievkou asi 10 min.

  3. 3

    My sme si namačali do sladkej pikantnej sojovej omačky..A plnku si tiez mozete urobit podla seba napr.s kuracim maskom..A ak vam zostane cesto skladujte ho v chladničke.

Diskusia k receptu

babidka
aj ked je to typicka slovenska verzia tychto inak velmi chutnych pirozkov , skuste ich namacat nie v sojovej omacke ale v cervenom cinskom /ryzovom/ octe ako sa to robi v Cine . Ja si ho sice nosim z Ciny ale videla som uz niekolko druhov aj v Metre a dokonca jeden druh v Tescu . Pripadne si ho trosku nalejte do misticky so sojovou omackou .A este ked mozem poradit , skuste vynechat tie nase koreniny s nazvom "cina" a pouzite iba cerstvy struhany zazvor , cierne korenie , stiplave papricky a sol . Je to ovela chutnejsie. A ked je v recepte doporucene ine korenie - da sa u nas vlastne vsetko kupit /badian , koriander ,klinceky,cela skorica,aniz / a pomliet ci potlct v maziariku a pouzit to cerstve .
egreska
ja mam babidka proti tebe jednu vyhodu,ze som taketo veci ešte nejedla original :-)) ja viem, že to korenie "čína "dodava roznemu jedlu tu istu chut,tak sa ho snažím použivat čo najmenej ale v tomto pripade som fakt nevedela, čo by sa najviac hodilo na čínske mešce..skusim sa poobzerat po tom ryžovom octe,dakujem za rady.
babidka
pravdupovediac tu ani nejde tak o konkretne koreniace zmesi , skor o zmesi ako take .Ked sa mi raz pradavno minulo korenie na gulas tak som bola nastvana a podla zlozenia na zadnej strane som si ho chcela namiesat sama . Cuduj sa svete - vsetko som mala doma / a cerstve !/ okrem E621,E626...atd . vtedy som "prepatrela " ako hovorime u nas /prelozene :otvorili sa mi oci/ a odvtedy si zmesi miesam sama .Staci mi k tomu mlyncek na koreniny a maziarik z domacich potrieb .
a z coho si robila cesto ? ja si nosim /alebo nosia mi / hotove cesto z Ciny a davam do mraznicky .Raz som to skusala sama z ryzovej aj psenicnej muky ale nepodarilo sa a odvtedy som to neskusala .Pouzivas obycajnu hladku muku 00extra alebo chlebovu muku ? mam chut to skusit znovu .
egreska
Robila som to z obyčajnej hladkej muky 00.Ešte som inu na to neskušala.Nie je to ako original z čínskeho stanku ale na spestrenie jedalnička (mojich nenaročnych jedakov) to stačí..
babidka
ale tie zo stanku mozno nebudu take dobre ako prave domace , takze len ich pekne dalej var doma a nech vam chutia ! ja som napriklad nikdy nebola v Taliansku a milujem ich kuchynu.Neter tam zila a pracovala 5 rokov a vraj som sa podla nej uz tak / skusanim / zdokonalila , ze to celkom ujde . Je to sice take slovenska verzia ale da sa .preto sa predsa nedam odradit , iba si necham poradit .
hkbarbie
@egreska skus do maska dat iba cerstvy zazvor, cibulku a sojovu omacku a nic ine ti tam skutocne netreba. A na prilepsenie na milimeter pokrajane 2 listy cinskej kapusty (vodu vytlac) a budes to mat prave cinske :-)
egreska
dakujem barbie,niekedy vyskušam ..cením si taketo rady :-))
bonpari
prave som sa vratila z londyna a konecne som ochutnala tuto cinsku pochutku. vzdy som o tom len pocuvala, alebo to videla a tak som sa nato velmi tesila. no bola som velmi sklamana. to, co som si kupila v poulicnom stanku v stvrti chinatown sa nedalo ani pozut nieto este zhltnut. chutilo to ako nasa parena buchta, ktora bola velka a sucha a ked som sa prepracovala k zeleninovej zmesi, pretoze som mala vegetariansky typ tohto jedla, musela som to vyplut. tieto tvoje vyzera uplne inak, hlavne nie sucho. a kedze su plnene masovou zmesou a este sa aj namacaju, urcite su vyborne. budem ich musiet skusit spravit, aby sa mi nazor na cinske jedlo popravil.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia