Čínska ostro-kyslá polievka s kuracím mäsom fotorecept
Foto: vlieskovsky
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Suroviny, ktoré budeme potrebovať.
-
2
Do vody si dáme uvariť kuracie chrbty. Varíme až, kým nie sú mäkké.
-
3
Huby namočíme do vody, aby zmäkli. Ideálne ešte 24hod. pred varením polievky.
-
4
Nastrúhame si mrkvu na tenké pásiky.
-
5
Rovnako aj bambusové výhonky
-
6
Kuracie prsia nakrájame na malé kocky.
-
7
Keď máme chrbty vyvarené, tak ich vyberieme von na tanier. Neskôr ich môžeme použiť v prípade, že chceme viac mäsa v polievke.
-
8
Pridáme chilli pastu. Množstvo si pridávame podľa vlastnej chuti.
-
9
Ďalej pridáme pokrájané kuracie prsia, huby a necháme variť cca 30min.
-
10
Následne mrkvu a bambusové výhonky.
-
11
Potom pridáme svetlú sójovú omáčku,bujón, cukor, ocot a necháme variť asi 5min. Keď polievka zovrie pridáme rozmiešané vajička a vlejeme do polievky. Necháme povarit asi 5min. Ďalej polievku zahustíme škrobom a necháme variť asi 10min.
-
12
Na záver pridáme koriander. Dobre premiešame a môžeme podávať. Dobrú chuť:)
varecha.pravda.sk/recepty/secuanska-ostro-kysla-polievka-...
OSTROKYSLA POLIEVKA ORIGINAL
kuracie prsia
olivovy olej
ryzovy ocot
svetla sojova omacka
mrkva
bambusove vyhonky
tofu
sampiony v konzerve
judasovo ucho
vajce
solamyl
cukor
sol
chilli pasta
Potavte si na sporak hrniec a naplnte ho vodou alebo vyvarom...(.nie vyvar nieje bujon a voda)
Nakrajajte si bambusove vyhonky na pasiky, tak isto aj mrkvu (najlahsie to ide ak si osupete mrkvu a skrabkou ju z jednej strany supete na dlhe platky ktore potom nakrajate na platky ovela lahsie,krajsie a rychlejsie.)Nakrajajte na drobno sampiony a judasovo ucho ktore ste mali namocene v studenej vode aspon pol hodinu
Pridajte sojovu omacku, chilli pastu a ryzovy ocot... (nie nestaci obycajny ocot.ma inu chut aromu a nepouziva sa nikdy do tejto polievky)
Dajte vsetko do hrnca a povarte.
NIKDY NIKDY NIKDY nedavajte kuracie maso do polievky surove!!!!
Oprazte kusocky masa na panvici aby ste sa vyhli hnusnej hnedej pene na kraji hrnca.Potom maso vysypte do hrnca a varte.
Ak mrkva zmakla, je cas pridat tofu.Na koky a tesne pred dokoncenim.
Vajicko vymiesajte v miske a znizte plamen alebo hrniec uplne odstavte na chvilku bokom. Z co najvacsej vysky lejte vajicko do polievky a hlavne nemiesajte.Inak sa dormrvi a bude to vyzerat ako domaca vacjova polievka
Pridajte trochu cukru lebo nam chyba stale sladka zlozka ktora je tam potrebna
Solamyl si nasypte do misky a v asi dvoch deci studenej vody ho vidlickou rozmiesajte.Pri liati do hrnca silno miesajte lebo sa poji v strede a len tazko ho potom rozmiesate
....