Čínská grilovačka - Char Sui

2010 - bez fotky2010, 5. apríla 2011
Čínská grilovačka - Char Sui
Foto: 2010

Prikladam klasicky Cinsky recept na BBQ bravcove na grile. Jaro je tu a chcete prekvapit , perfektnou grilovackou z panenky co je stavnata....

15 +12 minút
príprava
45 minut minút
tepelná úprava

Suroviny

1kg
marinada:
2 lyzice
1lyzica tmava cinska
1lyzica
2 lyzice  (maltóza) alebo med
1 lyzicka
2  - strúčiky
5 cm nakrajany nadrobno
1 lyzica
2  na drobno nakrajana
1 lyzicka




Postup

  1. 1

    Panenku odblanine , a narezeme zarezy kazdych cca 5 cm zarezy aby marinada lepsie vstrebala. Cesnak , cerstvy zazvor a jarnu cibulku nakrajame na drobno.Povodny recept ziada maltozu da sa kupit v azijskych obchodoch ale med je OK. Vsetky ingrediencie zmiesane v miske a riadne premiesame s panenkou.Zakryjeme a odlozime do ladnicky najlepsie cez noc.

    Čínská grilovačka - Char Sui  - obrázok 1
  2. 2

    Rozohrejme BBQ ( grill ) ale treba taky co ma priklop. Klasicky v Cine sa griluje vertikalne na hakoch. My sme dalu dvojitu Alu foliu a na nu sme polozili zdvihnutu mriezku . Tym ze marinada ma cukor ked to nespravime tak nam to zhori.

    Čínská grilovačka - Char Sui  - obrázok 2
  3. 3

    Potierame pravidelne marinadou , otocime a grilujeme cca 45 minut. Su rozlicne teorie pichnut ihlou my sme isly na klasiky kusok odrezali... Ked je maso hotove - stale horuce potrieme medom aby sme mali leskly povrch , zakryjeme odlozime na teple miesto na cca 10 -15 . Čínská grilovačka

    Čínská grilovačka - Char Sui  - obrázok 3
  4. 4

    Servirovali sme s ochutenou ryzou (kukurica, hrasok , jarna cibulka , koriander vnat) s napareneou brokolicou s hoiysin omackou. Inac vyborne aj same.

Diskusia k receptu

2010
Da sa robit aj v trube ale musite !!! to zdvihnut na mriezku ( nenechat polozene na plechu) lebo marinada ma v sebe cukor a prihori.
julica
Jednoznačne KK, v lete využijem na ohúrenie partnera :)
lucylee
áno, cez víkend robila thajská kamoška s bráchom grilovanú kačku po sečuánsky, tiež to dali na mriežku v rúre a pod to dali plech
dorisa
Krasa, v lete,ako keby som nasla, teda nie len v lete, ale už podla nás grilovacia sezona začala aj na Slovensku.
tizian1cat
mám plech so špecialnou mriežkou, určite urobím, inak s Miškou plne súhlasím s tým jazykom, ja som ešte navyše hladna v práci a Pavlova neoklameš...:-)))
evusik
tak ja môžem momentálne o grilovačke, čínskej alebo slovenskej len snívať... ale budem si pamätať... krása :-)
elantra
slintam!! chystame grilovacku na prveho maja tak toto uz je zaradene v menu :) @julica aj ja budem teda ohurovat :D
babidka
to vino sa mi uz minulo a nove som si zabudla doniest ..:-((( co myslis , cim by som ho nahradila ?
2010
babidka, ja som myslel ze dovolenkujes v HK?
Googloval som a vela ludi sa stazuje ze sojovu omacku kupia barz kde ale ryzove vino tazko a pritom v cinskej kuchyni je tak isto dolezite ako sojova omacka.
No co som sa dozvedel ze najskor suche biele vino ako nahrada este lepsie " dry sherry vine " ale neviem co je to v slovensky equivalent.
babidka
@2010 - uz som sa z HK vratila :-))))no a samozrejme som si doniesla par veci ktore este mam a zabudla na veci ktore sa mi uz minuli...Do leta ked pridu navstevnici zo zasobami je este daleko:-) tiez ma napadlo , ze by som to vino nahradila suchym sherry , lenze ani neviem kde by som ho kupila . Skusim sa spytat pritelov.
sportak
Veľmi zaujímavý a kvalitne popísaný recept. Ďakujem za skvelú inšpiráciu.
2010
Char sui sa da spravit aj z bocika :-)





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia