Foto: 2010
Prikladam klasicky Cinsky recept na BBQ bravcove na grile. Jaro je tu a chcete prekvapit , perfektnou grilovackou z panenky co je stavnata....
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1kg |
|
marinada: | |
2 lyzice |
|
1lyzica tmava cinska |
|
1lyzica |
|
2 lyzice (maltóza) alebo med |
|
1 lyzicka |
|
2 - strúčiky |
|
5 cm nakrajany nadrobno |
|
1 lyzica |
|
2 na drobno nakrajana |
|
1 lyzicka |
|
Postup
-
1
Panenku odblanine , a narezeme zarezy kazdych cca 5 cm zarezy aby marinada lepsie vstrebala. Cesnak , cerstvy zazvor a jarnu cibulku nakrajame na drobno.Povodny recept ziada maltozu da sa kupit v azijskych obchodoch ale med je OK. Vsetky ingrediencie zmiesane v miske a riadne premiesame s panenkou.Zakryjeme a odlozime do ladnicky najlepsie cez noc.
-
2
Rozohrejme BBQ ( grill ) ale treba taky co ma priklop. Klasicky v Cine sa griluje vertikalne na hakoch. My sme dalu dvojitu Alu foliu a na nu sme polozili zdvihnutu mriezku . Tym ze marinada ma cukor ked to nespravime tak nam to zhori.
-
3
Potierame pravidelne marinadou , otocime a grilujeme cca 45 minut. Su rozlicne teorie pichnut ihlou my sme isly na klasiky kusok odrezali... Ked je maso hotove - stale horuce potrieme medom aby sme mali leskly povrch , zakryjeme odlozime na teple miesto na cca 10 -15 . Čínská grilovačka
-
4
Servirovali sme s ochutenou ryzou (kukurica, hrasok , jarna cibulka , koriander vnat) s napareneou brokolicou s hoiysin omackou. Inac vyborne aj same.
Googloval som a vela ludi sa stazuje ze sojovu omacku kupia barz kde ale ryzove vino tazko a pritom v cinskej kuchyni je tak isto dolezite ako sojova omacka.
No co som sa dozvedel ze najskor suche biele vino ako nahrada este lepsie " dry sherry vine " ale neviem co je to v slovensky equivalent.