Čínská grilovačka - Char Sui
Autor receptu: 2010
Prikladam klasicky Cinsky recept na BBQ bravcove na grile.
Jaro je tu a chcete prekvapit , perfektnou grilovackou z panenky co je stavnata....
15 +12 minút príprava |
45 minut minút tepelná úprava |
Postup
- Panenku odblanine , a narezeme zarezy kazdych cca 5 cm zarezy aby marinada lepsie vstrebala.
Cesnak , cerstvy zazvor a jarnu cibulku nakrajame na drobno.Povodny recept ziada maltozu da sa kupit v azijskych obchodoch ale med je OK.
Vsetky ingrediencie zmiesane v miske a riadne premiesame s panenkou.Zakryjeme a odlozime do ladnicky najlepsie cez noc.
- Rozohrejme BBQ ( grill ) ale treba taky co ma priklop. Klasicky v Cine sa griluje vertikalne na hakoch. My sme dalu dvojitu Alu foliu a na nu sme polozili zdvihnutu mriezku . Tym ze marinada ma cukor ked to nespravime tak nam to zhori.
- Potierame pravidelne marinadou , otocime a grilujeme cca 45 minut.
Su rozlicne teorie pichnut ihlou my sme isly na klasiky kusok odrezali...
Ked je maso hotove - stale horuce potrieme medom aby sme mali leskly povrch , zakryjeme odlozime na teple miesto na cca 10 -15 .
Čínská grilovačka
- Servirovali sme s ochutenou ryzou (kukurica, hrasok , jarna cibulka , koriander vnat) s napareneou brokolicou s hoiysin omackou.
Inac vyborne aj same.