Čínská grilovačka - Char Sui

Autor receptu: 2010

Prikladam klasicky Cinsky recept na BBQ bravcove na grile. Jaro je tu a chcete prekvapit , perfektnou grilovackou z panenky co je stavnata....

15 +12 minút
príprava
45 minut minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Panenku odblanine , a narezeme zarezy kazdych cca 5 cm zarezy aby marinada lepsie vstrebala. Cesnak , cerstvy zazvor a jarnu cibulku nakrajame na drobno.Povodny recept ziada maltozu da sa kupit v azijskych obchodoch ale med je OK. Vsetky ingrediencie zmiesane v miske a riadne premiesame s panenkou.Zakryjeme a odlozime do ladnicky najlepsie cez noc.
  2. Rozohrejme BBQ ( grill ) ale treba taky co ma priklop. Klasicky v Cine sa griluje vertikalne na hakoch. My sme dalu dvojitu Alu foliu a na nu sme polozili zdvihnutu mriezku . Tym ze marinada ma cukor ked to nespravime tak nam to zhori.
  3. Potierame pravidelne marinadou , otocime a grilujeme cca 45 minut. Su rozlicne teorie pichnut ihlou my sme isly na klasiky kusok odrezali... Ked je maso hotove - stale horuce potrieme medom aby sme mali leskly povrch , zakryjeme odlozime na teple miesto na cca 10 -15 . Čínská grilovačka
  4. Servirovali sme s ochutenou ryzou (kukurica, hrasok , jarna cibulka , koriander vnat) s napareneou brokolicou s hoiysin omackou. Inac vyborne aj same.