Čína po žilinsky

Autor receptu: afataga

Toto je náš obľúbený recept, je to kombinácia niekoľkých receptov z čínskej kuchárskej knihy, je dosť variabilný, čo sa týka použitej zeleniny. Podľa môjho názoru do číny nepatrí kečup, horčica, vegeta a pod. a ani cibuľa, keď už, tak jedine pór.

4
porcie
20 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Kuracie prsia si nakrájame na rezančeky, z prísad urobíme marinádu a necháme mäso marinovať najlepšie cez noc, nesoliť.
  2. Všetku zeleninu a huby si nakrájame, aby bolo nachystané, lebo teraz to už pôjde veľmi rýchlo. Zelenina sa dá použiť aj iná, napr. čínska kapusta. Vo woku si rozpálime trochu oleja a mäso na ňom prudko oprečieme, trvá to iba pár minút.
  3. Teraz pridáme všetku zeleninu a huby a ponaháňame pár minút, niekedy dávam aj ananás, teraz som nedala.
  4. Pridáme arašídy, ešte pridáme sójovú omáčku, asi tak 1 dl. Vo vode si rozmiešeme škrob a nalejeme do woku, miešeme ešte cca 2 min., ochutnáme a popr. dosolíme. Foto hotového jedla je na tanieri len tak narýchlo, lebo už sme slintali :-) Podávame s ryžou.