Čína (fotorecept)
Autor receptu: enerrgizer
inšpiráciu som našiel na Vareche, minulý týždeň tu pribudol kopec krásnych receptov :-)...
3-4 porcie |
30 minút príprava |
12 minút tepelná úprava |
Postup
- ...namočíme si judášove ucho, keď nezoženieme originál, môže byť aj huba :-)...
- ...a začína krájanie očistenej zeleniny, všetko nakrájame asi takto, prípadne inakšie...
- ...pokračujeme mäsom, morskou potvorou a tým uškom, ktoré sme si medzitým uvarili a vykrojili tú strednú tvrdú časť...
- ...poriadne rozpálime wok, pokiaľ sa rozpaľuje, tak si vo vode (asi 1dcl) rozmiešame solamyl (asi 2 ČL). Keď je wok horúúúci, dáme mu trošku repkového oleja (brat povedal, že ten je do woku najvhodnejší a staršiemu bratovi treba veriť), pridáme cibuľu, mäso a ucho...opekáme asi 216 sekúnd...
- ...pridáme ďumbier, kapustu, mrkvu...176 sekúnd, kalamáre, sójovú omáčku, čili a cesnak...asi 64 sekúnd
- ...soľ, čierne mleté korenie a solamyl rozmiešaný vo vode...148 sekúnd
- ...podávame na liste čínskej kapusty s ryžovými rezancami a jeme s veľkou chuťou asi 480 sekúnd...dobrú chuť