Bravčový rezeň

Čiernohorský rezeň

Autor receptu: olinecka

Klasika v slovenskej kuchyni, jedlo, ktoré nesklame.

5-6
porcií
30 minút
príprava
4 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Cestíčko: Zemiaky očistíme, postrúhame na strúhadle, pridáme soľ, mleté čierne korenie, vajíčko, pretlačený cesnak, zahustíme hladkou múkou podľa potreby, dobre premiešame.
  2. Bravčové rezne umyjeme, osušíme, pokrájame na plátky. Naklepeme cez fóliu z oboch strán. Každý plátok okoreníme, osolíme, z oboch strán obalíme v hladkej múke a následne v cestíčku. Vysmážame na oleji z oboch strán do zlatista. Rezne podávame posypané strúhaným syrom. Vhodnou prílohou je zemiakové pyré alebo zemiakový šalát. Dobrú chuť.