Bravčový rezeň
Čiernohorský rezeň
Autor receptu: olinecka
Klasika v slovenskej kuchyni, jedlo, ktoré nesklame.
5-6 porcií |
30 minút príprava |
4 minút tepelná úprava |
Postup
- Cestíčko: Zemiaky očistíme, postrúhame na strúhadle, pridáme soľ, mleté čierne korenie, vajíčko, pretlačený cesnak, zahustíme hladkou múkou podľa potreby, dobre premiešame.
- Bravčové rezne umyjeme, osušíme, pokrájame na plátky. Naklepeme cez fóliu z oboch strán. Každý plátok okoreníme, osolíme, z oboch strán obalíme v hladkej múke a následne v cestíčku. Vysmážame na oleji z oboch strán do zlatista. Rezne podávame posypané strúhaným syrom. Vhodnou prílohou je zemiakové pyré alebo zemiakový šalát. Dobrú chuť.