Cícerová minestrone plná zdravia

Autor receptu: caterina

Tento recept som odkukala od mojej svokry a odvtedy ho pripravujem pravidelne. Je to vydatna polievka plna chuti a vitaminov. Doslova vas postavi na nohy :)

Postup

  1. Priprava tejto polievky je velmi jednoducha. Potrebujeme vela zeleniny a cicer (ten pravidelne striedam s fazulou, sosovicou alebo zelenou fazulkou). Taktiez kel je mozne obmienat s kapustou alebo karfiolom.
  2. Vsetku umytu a nakrajanu zeleninu supneme do mixera a rozmixujeme. Taktiez pridame krajane paradajky alebo paradajkovy pretlak.
  3. Medzitym si dame osobitne uvarit cicer (vopred namoceny cez noc) do polomakka (asi 30 minut).
  4. Rozmixovanu zeleninu vlozime do hrnca a pridame trochu olivoveho oleja (jednak kvoli chuti, ale olej je tiez potrebny aby sa zo zeleniny uvolnili niektore vitaminy).
  5. Zalejeme dostatocnym mnozstvom vody a varime asi hodinu.
  6. Po polhodinke polomakky cicer scedime.
  7. Pridame k polievke, osolime a dovarime spolu domakka.
  8. Hotovo! Uz len dobru chut a vela zdravia :)