Foto: zuzulienka03
Šalát som robila prvýkrát, no hneď nás ohúril a zaradil sa medzi obľúbené prílohy k mäsu.
4
porcie
porcie
50 minút
príprava
príprava
30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Malé zemiaky uvaríme v šupke, po vychladnutí ich olúpeme. Cibuľu nakrájame na väčšie kúsky alebo na mesiačiky, prelejeme 2 naberačkami horúceho vývaru, aby sa sparila. Po vychladnutí pridáme cukor, ocot, horčicu a premiešame. Zemiaky pretlačíme cez mriežku ako do klasického šalátu, osolíme, prípadne ochutíme vegetou a zamiešame. Dáme do chladu (prikryté), aby všetky chute spolu prešli.
- 2
Mleté mäso okoreníme, osolíme a pridáme nahrubo nastrúhaný syr. Všetko spolu premiešame. Rukou vytvoríme 4 placky, ktoré zľahka obalíme v strúhanke. Opečieme na oleji z oboch strán do zlatista.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu