Chuťovky z hniezda

jody - fotkajody, 27. júna 2010
Chuťovky z hniezda
Foto: jody

Tak som si dnes vymyslela jeden zlepšovák. Ak som nebola prvá, nenahnevám sa. :-)

20 minút
príprava
60 minút
na 200 °C

Suroviny

Prvé hniezdo:
Druhé hniezdo:




Postup

  1. 1

    Mäso nakrájame na rezne, nevyklepávame. Vložíme deň vopred do marinády: základom je vždy olej, med a chilli omáčka, ostatné koreniny podľa chuti. Ja som dala celé grilovacie korenie a cibuľu nadrobno. Nesoliť. Zemiaky očistíme, nakrájame na krížalky. No a teraz ten vtip. Niekedy mám rada jedlá, kde je chuť prílohy a mäsa pomiešaná, ale niekedy mám radšej, keď má každé svoju vlastnú chuť. A keďže sa mi nechcelo umývať dva plechy, tak som z alobalu urobila "hniezda", do ktorých som pokládla mäso a zemiaky, podliala obe trochou vody a dala piecť.

    Chuťovky z hniezda - obrázok 1
  2. 2

    A kým sa nám to v trúbe vypeká a vyváňa, ideme na balkón fotiť skalné ruže. :-)

    Chuťovky z hniezda - obrázok 2
  3. 3

    Keďže som mala mäso v hniezde vo dvoch vrstvách, asi v polovici pečenia treba vrstvy vymeniť. Zemiaky v druhom hniezde máme dvojaké. Tie navrchu dochrumkava, tie spodné udusené. Oboje sú mňam. Servírujeme s anglickou zeleninou. Dobrú chuť.

    Chuťovky z hniezda - obrázok 3

Diskusia k receptu

zdezda
:-))))) to je supiš papanica, no a skalné ruže tiež nemajú chybu:-)
jezibabka1
@jody dobrý receptík (okrem čipoš:)) a ešte lepší nápad, ja robím v alobale len živánsku:)
evusik
@jody toto je presne ten príklad ako si mi ženy viem uľahčiť prácu, keď sa nám nechce napr. umývať riad..... boduješ :-)
sairaam
Výborný recept a hlavne nápad. A skalná ruža je krásna teiž.
frezia68
Ty si ale pekný výmyselník,nestačí 2 hniezda,ešte aj ľanové semienka na zemiačiky,asi si prvá :-))) a nádherná ruža.
babi
musím povedať, že je to výborný nápad, určite vyskúšam tento spôsob prípravy
sovka62
Mne nevadí, keď sa chute zmiešajú, takže dosť často nahádžem na plech zemiaky a nejaké (akékoľvek) mäso. Spraví sa naraz a je pokoj. Ale pre háklivejších veľmi dobrý nápad. A tú skalnicu máš krásnu, pestuješ ju na balkóne kvôli ušiam? Naša mama ju pestovala keď sme boli deti a ja ju tiež stále mám. Keď deti boleli uši, stačilo odlomiť lístok, prelomiť na polovicu a cez gázu z neho vytlačiť kvapku šťavy rovno do boľavého uška. Bolesti sa vždy aspoň zmiernili a niekedy ani nebolo treba ísť druhý deň na ušné.
michsamant
celkom zaujimave. ja sa zatial stale len odhodlavam urobit niekedy masko s medom;zatial som to nerobila nikdy
evanaaa
Michsamant! Akože, ty si ešte ani marinády s medom nerobila? No vieš, aj ja som kedysi pochybovala - med a mäso ! Ale, ako si všímaš teraz je veľa receptov ,rôzne mäská s medom. J askôr nemám rada kombináciu alkohol alebo ovocie s mäsom. Ale možno robím chybu.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia