Chuťovky z hniezda
Autor receptu: jody
Tak som si dnes vymyslela jeden zlepšovák. Ak som nebola prvá, nenahnevám sa. :-)
20 minút príprava |
60 minút na 200 °C |
Postup
- Mäso nakrájame na rezne, nevyklepávame. Vložíme deň vopred do marinády: základom je vždy olej, med a chilli omáčka, ostatné koreniny podľa chuti. Ja som dala celé grilovacie korenie a cibuľu nadrobno. Nesoliť. Zemiaky očistíme, nakrájame na krížalky. No a teraz ten vtip. Niekedy mám rada jedlá, kde je chuť prílohy a mäsa pomiešaná, ale niekedy mám radšej, keď má každé svoju vlastnú chuť. A keďže sa mi nechcelo umývať dva plechy, tak som z alobalu urobila "hniezda", do ktorých som pokládla mäso a zemiaky, podliala obe trochou vody a dala piecť.
- A kým sa nám to v trúbe vypeká a vyváňa, ideme na balkón fotiť skalné ruže. :-)
- Keďže som mala mäso v hniezde vo dvoch vrstvách, asi v polovici pečenia treba vrstvy vymeniť. Zemiaky v druhom hniezde máme dvojaké. Tie navrchu dochrumkava, tie spodné udusené. Oboje sú mňam. Servírujeme s anglickou zeleninou. Dobrú chuť.