Chutná bábovka

bettyna74Bettyna74, recept pridal: 14. novembra 2010 11:48Ďalšie jeho recepty

Táto bábovka je veľmi chutná,nie je tam múka a preto je vhodná aj pre celiatikov.Stala sa obľúbenou sladkosťou môjho manžela,takže v poslednom čase ju pečiem nie pre seba,ale pre neho.

Suroviny

12
porcií
30
minút
príprava
30
minút
na 200 °C

Postup prípravy receptu

1

Celé vajcia vymiešame s kryštálovým a vanilkovým cukrom.Potom postupne pridáme Zlatý klas,kypriaci prášok a nakoniec pomaly pridáme olej.Takto vymiešanú masu vylejeme do formy a pečieme na 200 stupňoch cca pol hodinu/treba špajdlou vyskúšať či je cesto prepečené/. Hotovú bábovku necháme vychladnúť,vyklopíme na tanier a môže sa podávať.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • marienka44, 15. novembra 2010 o 08:20
    Moje porcelanove salky maju 3 dcl. Akou salkou merias Ty? Poznam ten recept.


  • bettyna74, 15. novembra 2010 o 08:49
    Mám 1 dcl pohár,takže s tým.


  • ainy, 15. novembra 2010 o 10:19
    vyskúšam tiež, ukladám do mojej KK, dík :-)


  • demola07ltd, 15. novembra 2010 o 10:29
    SUPER RECEPR,IHNED SKUSAM.VDAKA


  • evanaaa, 15. novembra 2010 o 17:24
    Myslím, že základ tohto jednoduchodobrého cesta by sa mohol použiť aj na iné koláče. Vypadá dobre.


  • radovana, 15. novembra 2010 o 18:00
    zajtra upečiem, s maizenou som bábovku nepiekla, recept je jednoduchý, možno do trošky cesta pridám kakao


  • slavicek, 15. novembra 2010 o 18:27
    je fantasticka a piekla ju este moja stara mama a mala uspech,doslova sa rozpusta na jazyku a radovana kakao v ziadnom pripade nepridavaj,pokazi chut


  • abend, 15. novembra 2010 o 19:01
    Recept vyzerá lákavo, určite vyskúšam, veeeeeľmi oceňujem, že autorka uviedla v recepte nielen napr. 2 balíčky ale aj gramáž na každú surovinu, často sa totiž stáva, že balenia sú rôzne, t.j. nemajú rovnakú gramáž.Vďaka


  • maskrtnicek, 15. novembra 2010 o 21:24
    Nepozná niekto z vareškárov a vareškárok recept na Podplameníky resp. Podlesníky.Je to niečo podobné posúchom,ale na slano zo slaninou.Chcela by som to vyskúšať,ale prispôsobené na pečenie v elektrickej rúre.


  • maskrtnicek, 15. novembra 2010 o 21:25
    Dík.


  • andrejka23, 14. januára 2011 o 11:04
    ahojte, ak mozem poradit, ja davam do bezlepkovej babovky postruhane jablcko, je to vyborne.....


  • gabinka1, 29. apríla 2011 o 23:27
    Chcela som túto bábovku upiecť pre známu s celiakiou, ale povedala, že nie je vhodná pre celiatikov - Zlatý klas obsahuje lepok, a takisto aj prášok do pečiva. Piekla som ju ale pre pre manžela - do polovice som dala 2 kakaove pudinky, do druhej dva jahodove plus hrozienka, bola vynikajúca jemná mäkká ako perinka... :) moja maminka takúto robievala keď som bola malá...



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Nebojte sa byliniek
Vy starší, len si spomeňte. Akými bylinkami voňala vaša záhrada pred polstoročím? Aké čerstvé rastlinky sa vtedy používali vo vašej kuchyni?

Slovenské gastronomické poklady
(2. časť)

Poznáte Zaručené tradičné špeciality zo Slovenska? Obohacujú náš každodenný jedálny lístok, no vieme o nich málo. Prečítajte si zaujímavosti o týchto potravinách.

Bonduelle Vapeur, zelenina upravená na pare!
- Inzercia -
Zelenina pri skladovaní stráca vitamíny. BONDUELLE Vapeur je skvelou voľbou pre tých z vás, ktorí chcú mať kvalitnú a chrumkavú zeleninu vždy po ruke.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 18/2015: Poklady slovenskej kuchyne Poklady slovenskej kuchyne
Časopis Varecha v piatok 1. mája v denníku Pravda.


TOPlist