Chutná bábovka

bettyna74Bettyna74, recept pridal: 14. novembra 2010 11:48Ďalšie jeho recepty

Táto bábovka je veľmi chutná,nie je tam múka a preto je vhodná aj pre celiatikov.Stala sa obľúbenou sladkosťou môjho manžela,takže v poslednom čase ju pečiem nie pre seba,ale pre neho.

Suroviny

12
porcií
30
minút
príprava
30
minút
na 200 °C

Postup prípravy receptu

1

Celé vajcia vymiešame s kryštálovým a vanilkovým cukrom.Potom postupne pridáme Zlatý klas,kypriaci prášok a nakoniec pomaly pridáme olej.Takto vymiešanú masu vylejeme do formy a pečieme na 200 stupňoch cca pol hodinu/treba špajdlou vyskúšať či je cesto prepečené/. Hotovú bábovku necháme vychladnúť,vyklopíme na tanier a môže sa podávať.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • marienka44, 15. novembra 2010 o 08:20
    Moje porcelanove salky maju 3 dcl. Akou salkou merias Ty? Poznam ten recept.


  • bettyna74, 15. novembra 2010 o 08:49
    Mám 1 dcl pohár,takže s tým.


  • ainy, 15. novembra 2010 o 10:19
    vyskúšam tiež, ukladám do mojej KK, dík :-)


  • demola07ltd, 15. novembra 2010 o 10:29
    SUPER RECEPR,IHNED SKUSAM.VDAKA


  • evanaaa, 15. novembra 2010 o 17:24
    Myslím, že základ tohto jednoduchodobrého cesta by sa mohol použiť aj na iné koláče. Vypadá dobre.


  • radovana, 15. novembra 2010 o 18:00
    zajtra upečiem, s maizenou som bábovku nepiekla, recept je jednoduchý, možno do trošky cesta pridám kakao


  • slavicek, 15. novembra 2010 o 18:27
    je fantasticka a piekla ju este moja stara mama a mala uspech,doslova sa rozpusta na jazyku a radovana kakao v ziadnom pripade nepridavaj,pokazi chut


  • abend, 15. novembra 2010 o 19:01
    Recept vyzerá lákavo, určite vyskúšam, veeeeeľmi oceňujem, že autorka uviedla v recepte nielen napr. 2 balíčky ale aj gramáž na každú surovinu, často sa totiž stáva, že balenia sú rôzne, t.j. nemajú rovnakú gramáž.Vďaka


  • maskrtnicek, 15. novembra 2010 o 21:24
    Nepozná niekto z vareškárov a vareškárok recept na Podplameníky resp. Podlesníky.Je to niečo podobné posúchom,ale na slano zo slaninou.Chcela by som to vyskúšať,ale prispôsobené na pečenie v elektrickej rúre.


  • maskrtnicek, 15. novembra 2010 o 21:25
    Dík.


  • andrejka23, 14. januára 2011 o 11:04
    ahojte, ak mozem poradit, ja davam do bezlepkovej babovky postruhane jablcko, je to vyborne.....


  • gabinka1, 29. apríla 2011 o 23:27
    Chcela som túto bábovku upiecť pre známu s celiakiou, ale povedala, že nie je vhodná pre celiatikov - Zlatý klas obsahuje lepok, a takisto aj prášok do pečiva. Piekla som ju ale pre pre manžela - do polovice som dala 2 kakaove pudinky, do druhej dva jahodove plus hrozienka, bola vynikajúca jemná mäkká ako perinka... :) moja maminka takúto robievala keď som bola malá...



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Bôčik na čiernom pive
Strýko Milan prežil takmer celý svoj život v Sudoměriciach. Len kúsok od dnešných slovenských hraníc, len dve míle od Skalice.

Varecha 39/2014: Jablková kuchárka
Časopis Varecha v piatok 26. septembra v denníku Pravda.

Ako zatočiť so stresom, únavou aj akné jednou ranou?
- Inzercia -
Podľa oficiálnych správ Svetovej zdravotníckej organizácie (WHO) má človek čeliaci nárokom všedného dňa stály nedostatok vitamínu C.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 39/2014: Jablková kuchárka Jablková kuchárka
Časopis Varecha v piatok 26. septembra v denníku Pravda.


TOPlist