Chudobné Cavatellucci

Autor receptu: 2010

Pred vela rokmi v afrike som robil s Talianmi a ked nebol syr tak pouzivali stary recept z domu zo Sicilie ,kde sa syr nahradil struhankou.Takze pasta s baklazanom a rybou.

4
porcie
15 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Baklazan nakrajame na kocky a dame do osolenej vody "odhorknut" cca 30 minut. Omyjeme, osusime ,ochutime korenim a dame na olej oprazit do zlatista. Olozime na stranu na misku , najlepsie na papierovu utierku. Pastu Cavatelli si dame varit podla navodu ( nerozvarime).
  2. Do tej istej panvice dame rybie filety ochutene tradicne meciar bez koze nakrajane na kocky zlahka obalene v muke. Rychlo oprazime zo vsetkych stran cca 5-6 minut. Vyberieme a odlozime na stranu na teple miesto.
  3. Do vypeku pridame chilly fliacky ,na drobno nakrajany cesnak a cervenu cibulu nakrajanu na drobno. Oprazime a pridame na drobno nakrajane zrele paradajky ( tradicne by sa mala stiahnut koza)...Podlejeme vinom ochutime a podusime niekolko minut. Pridame oprazeny baklazan , pastu a rybu a niekolko minut prehrejeme,
  4. Na olivovom oleji si rychlo oprazime struhanku, posypeme pastu a este stedro ochutime najlepsim extra panenskym olejom.