Chudobné Cavatellucci
Autor receptu: 2010
Pred vela rokmi v afrike som robil s Talianmi a ked nebol syr tak pouzivali stary recept z
domu zo Sicilie ,kde sa syr nahradil struhankou.Takze pasta s baklazanom a rybou.
4 porcie |
15 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Baklazan nakrajame na kocky a dame do osolenej vody "odhorknut" cca 30 minut.
Omyjeme, osusime ,ochutime korenim a dame na olej oprazit do zlatista.
Olozime na stranu na misku , najlepsie na papierovu utierku.
Pastu Cavatelli si dame varit podla navodu ( nerozvarime).
- Do tej istej panvice dame rybie filety ochutene tradicne meciar bez koze nakrajane na kocky zlahka obalene v muke. Rychlo oprazime zo vsetkych stran cca 5-6 minut.
Vyberieme a odlozime na stranu na teple miesto.
- Do vypeku pridame chilly fliacky ,na drobno nakrajany cesnak a cervenu cibulu nakrajanu na drobno. Oprazime a pridame na drobno nakrajane zrele paradajky ( tradicne by sa mala stiahnut koza)...Podlejeme vinom ochutime a podusime niekolko minut.
Pridame oprazeny baklazan , pastu a rybu a niekolko minut prehrejeme,
- Na olivovom oleji si rychlo oprazime struhanku, posypeme pastu a este stedro ochutime najlepsim extra panenskym olejom.