Chrumkavé bravčové koleno
Autor receptu: redakcia
2 porcie |
10 minút príprava |
210 minút na 180 °C |
Postup- Bravčové kolená dáme do nádoby a podlejeme pivom, pridáme zázvor, celé korenie, mletú rascu, cesnak a cibuľu vcelku, klinčeky, tymian a čili. Bravčové kolená dáme do nálevu 2–3 dni pred spotrebou.
- Všetko dáme do hrnca, pridáme 1–2 l vývaru alebo vodu, potom osolíme. Varíme domäkka (2–3 hodiny).
- Bravčové kolená dáme do pekáča, pridáme 200–300 ml z vývaru a pečieme pol hodiny v predhriatej rúre pri 170–180 °C, potom pri 220–230 °C dopečieme, aby bola koža chrumkavá.
- Počas pečenia potierame kolená vypečenou šťavou. Podávame s dusenou kapustou, so zemiakmi alebo s chlebom.
|